Hozzávalók
- 2 db alma
- 2 db szikkadt zsemle
- 3-4 db tojás
- 3-4 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 5 dkg mazsola
- 1 mk őrölt fahéj
- 3 dkg vaj
Elkészítés
Az almát hámozzuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vékonyra szeleteljük fel. A zsemlét szintén vékony szeletekre. A sütőformát kenjük ki vajjal, majd rakjuk ki a felszeletelt zsemlével.
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, és a késhegynyi szódabikarbónával, majd kb. a felét öntsük rá a zsemleszeletek tetejére, és rakjuk ki a felszeletelt almával. Végül a mazsolát szórjuk az alma tetejére, majd öntsük rá, és terítsük el rajta a maradék tojásos, cukros masszát. A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd kanalazzuk a tetejére.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (Amikor a tetején a hab már kezd szép színt kapni, takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon.)
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK