GASZTRO

Alacsony szénhidrát tartalmu brownie

Szerző:
Szabó Anna
Hihetetlen, de az állaguk és az ízük is olyan, mintha “valódi” lisztből készült volna. Arra figyelj, hogy olyan édesítőszer kell hozzá, ami hőálló, és a térfogata a cukoréhoz hasonló.
Hozzávalók:

- 25 dkg vaj
- 2 csésze cukorpótló
- 1 evőkanál vaníliapor
- 4 tojás
- 1/2 csésze kakaó
- 1 teéskanál só
- 1 tábla édesítetlen csokoládé, megolvasztva
- 2 csésze lenliszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/3 csésze tejszín
- 2/3 csésze víz
- 1 csésze dió (nem kötelező, de nagyon megbolondítja)


Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt, közepesnél egy picit melegebbre, és vajazzunk ki egy tepsit.

1. A cukorpótlékot a vajjal habosra keverjük.

2. Ha már habos, bele rakjuk a vaníliát és a tojásokat. Közben folyamatosan kevergessük.

3. Hozzá adjuk a sót, a kakaót, és alaposan felverjük.

4. Hozzá adjuk az olvasztott csokit, és a többi hozzávalót. Addig kevergetjük, amíg szép egyenletes nem lesz.

5. Öntsük bele a tepsibe, és körülbelül 35-40 percig süssük. Pontosabban addig kell sütni, amíg a teteje - ha megnyomjuk -  elég rugalmas nem lesz, vagy ha fogpiszkálót szúrunk bele, az úgy jön ki, hogy nincs rajta tészta.

6.Kihűlés után daraboljuk fel. Kb. 32 darab lesz belőle.

Ha bekaptál egyet még melegen, biztos észrevetted, hogy teljesen más az állaga, mint mikor már kihűlt. Igazából az előző nap készült süti az autentikus “brownie”.


Nehézségi fok:

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL