Áfonyás túrópuding
Hozzávalók:
- 20 dkg áfonya
- 40 dkg túró
- 6 evőkanál méz
- 2 dl tejszín
- 6 dkg pirított mogyoró
Az áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán áttörjük, majd összekeverjük három evőkanál mézzel. Hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény habot. Puding formákat a maradék mézzel kikenjük úgy, hogy azt mindenhol jól befedje. Durvára vágott mogyoróval meghintjük, és belesimítjuk az áfonyával összekevert túrót. Mélyhűtőbe tesszük és jól kifagyasztjuk. A megdermedt túrópudingokat a formával együtt forróvízbe állítjuk, hogy könnyedén tányérra boríthassuk. A pudingokról megolvadt méz így lecsurog és ez szolgál majd öntetként. Tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítsük. Ízfokozónak mentaleveleket is tehetünk mellé.
Nehézségi fok:
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK