Ez a fajta sütési mód, nemcsak hogy pofon egyszerű, de amellett hogy a legkülönfélébb ételeket készíthetjük el benne, még egészséges is. A zacskóban sütés legfőbb vonzereje, hogy a készítendő húsételhez nem kell plusz zsiradékot hozzáadni. A hús a saját zsírjában fog porhanyóssá sülni, anélkül hogy kiszáradna. Íme, egy igazi ünnepi fogás, ami amellett, hogy finom még egészséges is.
Hozzávalók:
– 1db egész csirke
– 1 nagy csokor rozmaring
– Fél narancs
– Só, bors
A csirkét először is alaposan besózom és borsozom. A rozmaringot közben apróra vágom, és azzal is alaposan bedörzsölöm a csirkét. A melle részénél óvatosan felemelem a bőrt (óvatosan nehogy elszakadjon!), és alatta is bekenem a rozmaringgal, ugyanezt teszem a csirke belsejében is. A narancsot karikára vágom, és amennyit csak tudok, a csirke belsejébe teszek. Egy karikát félbevágok és a csirke bőre alá csúsztatom. Kb. félórára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. Végül előveszek egy magas falú tepsit és a csirkét sütőzacskóba téve a tepsiben 200fokon készre sütöm. Ne felejtsük el a sütőzacskót egy hegyes tűvel néhány helyen kilyukasztani, különben a hő kiszakíthatja a zacskót! Általános szabály hogy a csirkét kilónként félórát kell sütni plusz még félórát. Tehát pl. egy 2 kilós csirkét 1,5 órát kell sütni. Mikor kész óvatosan vágjuk ki a zacskóból, és már tálalhatjuk is!
Hozzávalók:
– Kb. 3 nagyobb darab burgonya
– 2 sárgarépa
– 1 paszternák
– Fél zeller
– 5-6 db kelbimbó
– Só, bors, olaj
A felhasznált zöldségeket természetesen ízlés szerint változtathatjuk, én most a saját kedvenceimet soroltam fel.
A zöldségeket kb. egyforma darabokra vágjuk, majd egy tálba tesszük őket, sózzuk, borsozzuk. Ezután kevés olajjal meglocsoljuk, éppen csak annyival, hogy bevonja a zöldségeket. Ennél a receptnél én szeretek különböző ízesített olajokat használni, például naranccsal és gyömbérrel ízesített olajokat, nagyon feldobhatják az étel ízét. Végül szórjuk meg kevés petrezselyemzölddel, tegyük sütőzacskóba és kb. 45 perc alatt 200fokon süssük készre. A csirke mellé tálra kiöntve tálaljuk.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK