Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Sült alma porcukorral és cimettel
Hozzávalók
4 alma
1 kiscsésze mazsola
1 fél kiscsésze apróra vágott mandula
1 citrom héja, reszelt
fél kanál cimet
100 g marcipánmassza
2 kanál citromlé
250 ml almaszörp
1-2 kanál porcukor
vaj
Elkészítés
Az almákat megmossuk, majd az aljából levágunk egy vékony darabot, hogy jobban megálljon a tepsin. A tetejéről levágunk egy vastagabb darabot, mint a fedelét, majd a gyümölcs belsejét kanállal kikaparjuk. Az almákat a tepsibe sorakoztatjuk, amelyben majd sütjük őket. Most következik a töltés. A mazsolát, a mandulát, a citromlevet, a cimetet és a marcipánmasszát alaposan összegyúrjuk, és megtöltjük vele a gyümölcsöket. Hogy az almák ne barnuljanak meg, egy kis citromlével meglocsoljuk őket. A töltés után minden almára teszünk egy darabka vajat, öntünk rá egy kis almaszörpöt és rátesszük a tetejét.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük körülbelül 30 percig. Amikor kész, porcukorral megszórjuk őket. Ehhez a finom falathoz remekül illik a vaníliás szósz is.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK