Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Hozzávalók
35 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg margarin
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
1 tojás
A töltelékhez
30 dkg eper
4-5 szál rebarbara
4 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás puding
Elkészítés
A töltelékhez az epret tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra, a rebarbarát hámozd meg és vágd egy centis csíkokra. Párold meg őket cukorral és fahéjjal. A pudingot keverd csomómentesre 2-3 kanál vízzel és a cukorral, majd add a forró gyümölcsökhöz.
A tésztához morzsold el a margarint a liszttel, tedd bele a száraz hozzávalókat és a közepén kis mélyedést vájva üsd bele a tojást és add hozzá a tejfölt. Gyúrd össze jó alaposan és fóliába csavarva pihentesd a hűtőben fél órát.
A tésztát oszd el egyharmad-kétharmad arányban, ez utóbbiból nyújts szép vékony lapot és béleld ki vele a formát vagy a tepsit. Töltsd bele a langyos tölteléket és a maradék tésztából készíts rácsot a tetejére.
Előmelegített sütőbe tolva 180°C-on fél óra alatt szép pirosra sül.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK