Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legízletesebb saláták a világ minden tájáról

Szerző:
Szabó Anna
Ebben az összeállításban olyan salátákat mutatunk be, melyeket többé-kevésbé ismerünk, és hidegtálak gyakori szereplői. Miért ne készíthetnénk el őket akár az ebéd mellé, vagy uzsonnára, netán a fogyókúrás étrend részeként?

 

{KEPGALERIA}

 

 

Görög saláta


Hozzávalók


fél kg paradicsom
1 nagy kígyóuborka
2 közepes fej lilahagyma vagy vöröshagyma
10 dkg mag nélküli olívabogyó
25 dkg Feta sajt
7-8 evőkanál olívaolaj
1 citrom kifacsart leve
só, bors
kakukkfű vagy oregano vagy bazsalikom

Elkészítés


Mossuk meg a zöldségeket, vágjuk kockákra a paradicsomot, az uborkát és a hagymát. Hasonlóképp feldarabolhatjuk a sajtot is, de szeletként is tálalhatjuk majd a saláta tetején.
Az így előkészített hozzávalókat meglocsoljuk az olívaolajjal és a citromlével, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Végezetül beleforgatjuk az olívabogyót is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL