Egyes zöld színű zöldségek vagy keményítő tartalmú élelmiszerek olyan cukrokat tartalmaznak, amelyek fogyasztása fontos a szervezet számára. Ilyen például a cukorborsó, ráadásul ez nem okozza a vércukorszint emelkedését.
A zöldborsó igen kiegyensúlyozott energiaforrás, mert gazdag lassú emésztésű cukrokban, ugyanakkor hamar telítettséget okoz. Ezenkívül B1-vitamin-, foszfor- és káliumforrás, és sok C-vitamint, fehérjét és rostokat is tartalmaz. Nagy mennyiségben van benne két antioxidáns elem: A-provitamin és E-vitamin, amelyek védik a szervezetet.
{KEPGALERIA}
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK