Szabó Anna
25dkg vöröshagyma
50dkg paradicsom
1kg lecsópaprika
10dkg sertészsír (vagy olaj)
10dkg füstölt szalonna
Só, bors, őrölt pirospaprika

1. Készítsd elő a vöröshagymát, vagyis pucold meg, majd szeleteld fel. Kockázd fel a füstölt szalonnát. Tegyél egy lábosba zsírt, és ezen süsd ki a szalonnát alacsony lángon, fedő alatt. Amikor üvegesedni kezd a füstölt szalonna, keverd hozzá a vöröshagymát, majd párold együtt őket.
2. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a lecsópaprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A paprikát csumázd ki, majd szeld fel kockára.
3. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor add hozzá először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a paprikát.
4. Alaposan keverd össze, sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik. Párold készre fedő alatt.
5. Ízlés szerint tálalhatod rizzsel, tarhonyával, kenyérrel…
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK