Fárasztó a főzés?
A mai nők a minden komforttal felszerelt konyhájukban sokkal fárasztóbbnak tartják a főzést, mint elődeik, akiknek még a kútról kellett vizet hordani, főzés előtt tüzet kellett rakni. Egy kellemes konyhában azonban még a főzés is örömöt okozhat. Ha konyhánk túl kicsi, talán egy ajtó levételével, vagy pedig egy tálalóablakkal használhatóbbá lehet tenni. Esetleg a nappali, vagy egy nagyobb előszoba konyha felöli részét lehet étkezőnek használni. Így egy szépen megterített asztalhoz ülhet a család.
A modern beépített berendezések ne csak a divatot és az esztétikumot szolgálják
Legyenek praktikusak, és segítsék az ott végzendő munkát. A szekrények polcmagasságát akkor használjuk ki jól, ha az edények fölött nincs túl nagy "légüres" tér. Ha mégis magas a polcok közötti rész, akkor beszerelhetünk egy félszélességű polcot, amin kisebb tárgyak könnyedén elférnek. A régi, túl nagy méretű, már nem használt edényeket ne őrizgessük. Legyen erőnk ezeket kiselejtezni. Csak olyan edényeket tartsunk a konyhában, amelyeket rendszeresen használunk is. Praktikusak a tűzálló edények és a teflonbevonatú serpenyők, ám ne halmozzunk fel belőlük egy egész sorozatot, csak a szükséges méretűeket. Az, hogy milyen felszerelésre van szükségünk a konyhában, attól függ, hogy miket főzünk, milyen ételekre van igénye a családnak.
A konyhaszekrényben vagy a polcokon úgy helyezzük el a konyhafelszerelési eszközöket, hogy minden kéznél legyen
A gyakrabban használt edények, eszközök elől, jól elérhető helyen legyenek. A ritkábban használtak lehetnek hátrébb, vagy az alős és felső polcokon. A szekrényekben és a fiókokban ne zsúfoljunk össze mindent, mert ha szükségünk van valamire, előbb ki kell pakolni az egészet. Kis konyhában különösen fontos minden talpalattnyi hely gondos kihasználása. A konyhaszekrény ajtajának belső oldalára szereltessünk egy kb. 0,5 cm-re elálló lécet, ami mögé bedughatjuk a késeket, így több hely marad a fiókban.
A konyhagépeket lehetőleg olyan helyen (tehát alacsony, jól elérhető polcon vagy kisszekrényben) tároljuk, ahonnal bármikor azonnal elővehetjük. Ha a kiskonyha elég magas, akkor az ajtó fölé is szerelhetünk egy kisszekrényt, vagy polcot. Itt tárolhatjuk a ritkábban használt edényeket, eszközöket.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK