Szabó Anna
Hozzávalók:
800 ml csirkeleves (kockából)
120 ml víz
200 g friss szeletelt gomba
65 g szeletelt bambuszrügy, konzerv
3 szelet friss gyömbérgyökér
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 teáskanál szójaszósz (világos)
1 csipet szárított cseresznyepaprika
455 g csirkemellfilé, csíkokra vágva
3 evőkanál szezámolaj
2 zöldhagyma, apróra vágva
45 ml borecet
15 g keményítő
1 tojás, fölverve
Elkészítés:
Tegyük lábosba a csirkelevest, a plusz vizet, a gombát, bambuszrügyet, gyömbért, fokhagymát, szójaszószt meg az erőspaprikát, és forraljuk föl. Aztán vegyük kisebbre a lángot, és hagyjuk rotyogni, amíg a többi belevalót elkészítjük.
A csirkemell-csíkokat pirítsuk át gyorsan a szezámolajban, és rakjuk kicsit félre.
Keverjük össze az ecetet és a kukoricakeményítőt. Újra forraljuk erősen a levest, és keverjük bele a fölvert tojást, lassan, folyamatosan kevergetve.
Adjuk hozzá az ecet-keményítő keveréket, aztán a csirkemell-csíkokat és folyamatosan keverve forraljuk még vagy 3-5 percig, amíg a hús teljesen meg nem puhul benne.
Szórjuk meg a zöldhagymával, és tálalhatjuk is.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK