{KEPGALERIA}
Sokáig puha kenyér
Hozzávalók
55 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
4 dl langyos víz
4 dkg puha, langyos margarin
2 púpozott teáskanál só
púpozott teáskanál cukor
fél kocka élesztő
késhegynyi aszkorbinsav
Elkészítés
A dagasztást bízhatod a kenyérsütőre is: a folyékony összetevők után tedd bele a lisztet és az élesztőt. Dagaszd és keleszd meg a gépben.
Lisztezett deszkán óvatosan gyúrd át egy kicsit, formázd kenyér alakúra, majd vagdosd be egy kicsit.
Tedd sütőzacskóba, és tepsibe téve hagyd, hogy keljen még félórányit, ez alatt duplájára dagad.
Ha megkelt, helyezd hideg sütőbe, és kb. 200°C-on egy óra alatt süsd szép pirosra. Miután kész,
tálcára téve kend meg a tetejét egy kis langyos vízzel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK