Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Sokáig puha kenyér
Hozzávalók
55 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
4 dl langyos víz
4 dkg puha, langyos margarin
2 púpozott teáskanál só
púpozott teáskanál cukor
fél kocka élesztő
késhegynyi aszkorbinsav
Elkészítés
A dagasztást bízhatod a kenyérsütőre is: a folyékony összetevők után tedd bele a lisztet és az élesztőt. Dagaszd és keleszd meg a gépben.
Lisztezett deszkán óvatosan gyúrd át egy kicsit, formázd kenyér alakúra, majd vagdosd be egy kicsit.
Tedd sütőzacskóba, és tepsibe téve hagyd, hogy keljen még félórányit, ez alatt duplájára dagad.
Ha megkelt, helyezd hideg sütőbe, és kb. 200°C-on egy óra alatt süsd szép pirosra. Miután kész,
tálcára téve kend meg a tetejét egy kis langyos vízzel.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK