Nehezen tudnám meghatározni, melyik korosztálynak „való” leginkább, hiszen a fiatalokra is nagy hangsúlyt fektet az étterem vezetése mindamellett, hogy nyári időszakban többnyire külföldi vendégek fogyasztják a különleges ételeket. A Ráday utca mára nagyon felkapottá vált, előszeretettel látogatják a hazai vendégek is. Mai formáját azonban hosszú évtizedek során kapta.
A Ráday utca Ferencváros legrégebbi múltra visszatekintő utcája, története egyben a kerület története is. Az 1740-es években már 8 ház állt itt, 1834-ben pedig megnyílt a Ráday utca 32. alatt Prückler Ignác rum-, likőr- és pezsgőgyára. Neve azért is fontos, mert először Magyarországon ő gyártott pezsgőt.
Az utcában lóvasút is közlekedett 1973-tól. Mára már teljesen megváltozott minden, hiszen sétálóutca lett, és számtalan étterem, kávézó várja az éhes és szomjas betérő vendégeket. Bár a 4-es Metró építése miatt van egy kis felfordulás a Kálvin téren, ez nem zavarja meg a nyugalmunkat.
A Lizard valóban a béke szigete. Nevét az ausztráliai Lizard-szigetről kapta, s bár kenguru húst nem kínálnak, azért van miből választani. A művészi fotókkal készített étlapot többször is átlapoztam, mire sikerült választanom. Visszagondolva nem is tudom, hogyan tudtam ilyen menüt összeállítani.
A kakasleves vargányás grízgaluskával különleges élmény volt. Én is szoktam kísérletezni az ízekkel, de a levesbetéteket ritkán ízesítem. Hiba volt, ezen változtatnom kell!
A leves után egy hideg előételt is kértem, mégpedig lazac mousse-t, amivel már többször szemeztem más éttermekben, de végül soha nem azt kértem. Most viszont elcsábított, amit a fotón láttam és meg kellett kóstolnom. Hát igen, jó döntés volt! Olyannyira, hogy már én is elkészítettem otthon a következőképpen:
A lazacfilét összedaraboltam, botmixerrel pépesítettem. A kapott masszát összekevertem mascarponéval. Belereszeltem a citrom héjának negyedét és ráfacsartam egy evőkanálnyi citromlevet. Lime is jó hozzá, de az pont nem volt otthon. Ha szükséges, ízesíthetjük sóval vagy fehérborssal. A Lizard-os sokkal finomabb volt, de a recept titkos, így csak próbálkozni tudtam.
Ezek után már nem nagyon voltam éhes, de a főételt nem hagyhattam ki. Igaz, itt a köret volt csábítóbb számomra, ami lime-os krumplipüré volt a barackkal és libamájjal töltött csirkecombfilé mellé. Kíváncsi voltam, hogyan hat a savanykás, pikáns íz a pürére. Nagyon meglepődtem, mert életem egyik legjobb köretét sikerült megkóstolnom. A krumpli amúgy is az egyik kedvencem, ezért ezt is megpróbáltam otthon elkészíteni, de a végeredmény alig hasonlított a Lizard-ban kaphatóhoz.
Összegezve tehát, érdemes ellátogatni ebbe a csodás étterembe. Nem rohanni, hanem egy kicsit leülni, falatozni és beszélgetni, kellemes borokat kortyolgatni, mert ez utóbbiból is van ám jó néhány. A schiller például kihagyhatatlan! Ez a rose-nál több színanyagot és cserzőanyagot tartalmazó világos piros színű bor igazi ritkaságnak számít, és valóban egy kis nyugalomra, pihenésre késztet mindenkit.
A remek kínálathoz kedves felszolgálók, tiszta környezet és odaillő halk zene társul. A Lizard az a hely, ahol a pénztárcánk sem fogja bánni a gasztronómiai kalandozást!
Jó étvágyat mindenkinek!
Weboldal |
10 |
Megközelítés, parkolás |
9 |
Belső hangulat |
10 |
Személyzet |
10 |
Étlap kínálat |
10 |
Árarány |
10 |
Ízvilág |
10 |
Tálalás |
10 |
Általános tisztaság |
10 |
Mellékhelység összhatás |
10 |
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK