{KEPGALERIA}
Hozzávalók
A sütemény elkészítéséhez
½ bögre* sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
¾ bögre kristálycukor
1 nagy tojás, szobahőmérsékleten
2 ¼ bögre simaliszt
1 teáskanál tisztított borkő
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ bögre színes cukorgyöngy
*1 bögre = 2,5 dl
A cukormáz elkészítéséhez
½ bögre sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
3 ¼ bögre porcukor, átszitálva
¼ bögre 12%-os tejszín
1 ½ bögre vanília kivonat
színes cukorgyöngy a díszítéshez
Elkészítés
1)A sütőt 180°C fokosra előmelegítjük. Egy 23 x 33 centis tepsit éppencsak kivajazunk, és sütőpapírral béleljük úgy, hogy a papír feljöjjön az oldalak mentén.
2)Egy nagy keverőtálban kézzel krémesítjük a vajat és a cukrot amíg habos lesz. Beleütjük a tojást. Egy külön tálba egybeszitáljuk a lisztet, a tiszított borkövet, a sütőport és a sót. Az utóbbi keveréket egyszerre hozzáadjuk a vajas keverékhez, és addig keverjük, míg egyenletes, de durva morzsás állagú lesz (nem áll úgy össze, mint egy tészta). Ezután beleszórjuk a színes cukorgyöngyöket is. A keveréket belenyomkodjuk az előkészített tepsibe, és körülbelül 20 percig sütjük, míg a szélei éppen barnulni kezdenek. A cukormáz felvitele előtt a süteményt a tepsiben, egy rácson hagyjuk teljesen lehűlni.
3)A cukormáz elkészítéséhez vagy kézi elektromos habverővel vagy keverőlapáttal szerelt álló konyhai robotgéppel simára keverjük a vajat. Hozzáadjuk a porcukor felét és először alacsony sebességgel keverjük bele, majd közepesen nagy sebességre kapcsolava habosra verjük. Közben egyszer-kétszer lekaparjuk az edény falát is. Beleöntjük a tejszínt és a vanília kivonatot és simára keverjük. Beleszórjuk a maradék porcukrot, és ismét előbb alacsony, majd közepesen nagy sebességgel habosra verjük a krémet. A mázat a sütialapra kenjük és cukorgyönggyel megszórjuk. A süteményt hagyjuk egy órán keresztül lefedetlenül a tepsiben pihenni, majd kockákra vágjuk.
4)A sütit légmentesen záródó tartóban akár egy hétig is tárolhatjuk.
Alapinformáció
Nehézségi fok: könnyű
Előkészítés ideje: 20 perc
Aktív idő: 20 perc
Elegendő: 36-48 kocka
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK