Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Hozzávalók
- 3-5 szem nagyobb burgonya
- 5-10 dkg gomba (a burgonyák számától függően)
- 1 hagyma
- 1/2 pohár gombaleves
- tejföl
- 1 evőkanál liszt
- petrezselyem, zöld fűszerek ízlés szerint
- reszelt sajt, pirított bacon szalonna ízlés szerint
Elkészítés
1. A burgonyákat mosd meg, majd süsd egy rövid ideig (ne túl puhára). Vágd le a tetejét, vájd ki egy kicsit a belsejét, amíg nem hasonlít egy kis csónakra.
2. A gombát tedd fel főni egy kis vízben, majd forrás után aprítsd fel. Egy serpenyőben pirítsd meg a hagymával együtt, majd adj hozzá petrezselymet és ízlés szerint zöld fűszereket
3. A főzőléből vegyél ki egy 1/2 pohárral, adj hozzá 1 evőkanál lisztet, tejfölt és sót, majd forrald fel. Add hozzá a pirított hagymás gombát, és ezzel a keverékkel töltsd meg a burgonya csónakokat, majd helyezd rájuk a korábban levágott „tetejüket”.
4. A megtöltött burgonyákat tedd egy tepsibe, önts rá tejfölt és olvasztott vajat, a tetejét pedig ízlés szerint hintsd meg zsemlemorzsával, esetleg reszelt sajttal, vagy pirított bacon szalonnával, és süsd szép pirosra.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK