Szabó Anna
.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 100 g cukor vagy édesítő
- 400 ml tej
- 100 g étcsokoládé
- 100 g őrölt dió
- 1 evőkanál zselatin
Elkészítés
Tedd a zselatint egy edénybe, önts hozzá egy kis vizet, majd vízfürdő felett alaposan keverd el. Keverd habosra a tojások sárgáját és a cukrot, a tejet pedig forrald fel. Hagyd kihűlni, majd óvatosan add hozzá a tojásos keveréket, és gondosan keverd össze. Tedd vissza a tűzre, és addig melegítsd, míg be nem sűrűsödik (ne hagyd felforrni). Egy reszelő segítségével reszeld le a csokoládét, majd add a keverékhez, és addig keverd, amíg teljesen el nem olvad benne. Keverd hozzá a zselatint és a diót, tedd desszertes poharakba, és rakd a hűtőbe éjszakára.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK