Hozzávalók
- 2-3 csésze liszt
- 200 g margarin
- 1/2 csésze cukor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojás
- 100 g keményítő
- csipet sütőpor vagy szódabikarbóna
- 4 evőkanál tejföl
- 500 g fagyasztott magozott cseresznye
Elkészítés
A margarint a cukorral keverd habosra, add hozzá a sót, a reszelt citromhéjat és a tojást. Keverd jól össze, majd tedd bele a lisztet, a keményítőt és a sütőport, végül a tejfölt. Tegyél a tepsibe sütőpapírt, vagy vajazd ki, és szórd meg zsemlemorzsával, így nem ragad le. Oszlasd el rajta egyenletesen a tésztát, dobáld rá a cseresznyét, és 200 fokon süsd kb. 50 percen keresztül.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK