Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

30 perces vacsora

Szerző:
Szabó Anna
Egy fárasztó nap után legtöbbször sem időnk sem energiánk nincs már hosszadalmas főzéssel időt tölteni a vacsora elkészítéséhez. Sőt, az alapanyagok beszerzéséhez szükséges bolti sorban állásra sincs legtöbbször hangulatunk. A következő recepthez többnyire minden megtalálható a konyhában és röpke fél óra alatt elkészíthető.

 

Hozzávalók

1 cs orsótészta
1 kis pohár tejföl
1 tk mustár
1 kis üveg gomba
20 dkg sonka
20 dkg sajt
só, bors, oregánó, bazsalikom

Elkészítés

A tésztát a szokott módon megfőzzük és egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kisebb méretű tepsibe öntjük. A tejfölt a mustárral, kevés sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal kikeverjük, és a tésztára öntjük. A sonkát apró kockákra vágjuk és a tejfölös tésztára szórjuk a gombával együtt. Végül az egész tetejére reszeljük a sajtot. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt sütjük, míg a sajt rá nem olvad a tészta tetejére.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL