FÉSZEK

Alakíts ki egy nyugodt helyet az otthonodban - 3 lépés, és máris kész!

Nemcsak a csöndes, befelé forduló embereknek van szükségük egy nyugodt zugra az otthonukban, hanem mindenkinek. Mert igenis mindenki vágyik egy biztonságot adó, harmonikus és megnyugtató helyre, ahová visszavonulhat, feltöltődhet, miután a külvilág nyomását kívül akarja hagyni.

A csendes sarok kialakítása


Sok oka lehet, hogy az otthonod túl zsúfolt. A lakások dekorációja esetében sokszor a „letisztult” és „minimális” szavak sokak számára gyakran félreérthetők. Az introvertált emberek számára például a túl sötét lakás szinte börtönbüntetés lehet. A túlzottan üres terek félelmet kelthetnek bennük, magányosnak és elszigeteltnek érezhetik magukat. A magány és az egyedüllét ugyanis nem ugyanaz, emiatt vannak kulcsfontosságú bútorok és a dekoráció, amely emlékeztet arra, hogy biztonságban vagy az otthonodban és jól érzed magad.


Tény, hogy a túlzsúfolt lakás negatív érzelmeket válthat ki, aktiválva az agyban egy olyan kémiai vegyületet, amely feszültté és idegessé tesz. A túlzottan éles bútorok és sarkok helyett próbálj meg lekerekített felületű darabokat beszerezni, legyen a tér kellemes és lágyabb, így te is jobban érzed magad. A káosz és a rend közötti egészséges állapotot kell megteremteni, kellő mennyiségű teret kell felszabadítani. Így csökken a kortizol szintje – ami a stressz hormon maga.


Akkor érzed magad igazán jól, ha a bútorok lágyabban kapcsolódnak össze, mint ha túl élesen válnának el egymástól – akárcsak egy baráti összejövetelen. Mindezek ellenére azokat a feladatokat, amelyek nagy koncentrációt igényelnek, ilyen az olvasás, írás és a tervezés – érdemes egy és ugyanazon helyiségben végrehajtani. Így kizárhatod a zavaró tényezőket.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL