REJTÉLY-MISZTIKA

Tutira nem ismered ezt a 6 elképesztő teóriát Atlantiszról! - Még a hajad is égnek áll tőlük!

A mai napig mindenkit izgat, tudósokat és ezoterikusokat egyaránt, hova a bánatba lett az utópisztikus hely, az ősi tudás tára, a fenséges Atlantisz, amelyet legelőször Platón emlegetett? Egyáltalán hogy a csudába tűnhetett el egy komplett sziget, az ókori világ legnagyobb tengeri hatalma? Még mindig csak találgatnak a szakik, de ez a 6 teória talán az eddigi legfantasztikusabb verziók!

 

Atlantisz története számos embert megfogott. Filozófusokat, írókat, tudósokat, ezoterikusokat, történészeket, geológusokat, régészeket, kalandorokat. Időnként felröppen a hír, hogy „esetleg” megtalálták, de valahogy még  egyik bizonyíték sem állja meg a helyét igazán. Ezer meg ezer teória született már eltűnéséről és hollétéről, ez pedig a 6 legismertebb mind közül!

 

{KEPGALERIA}

A Fekete-tenger titka

Ezen elmélet szerint Atlantisz valójában csak kitaláció, de legalább egy tényleges történelmi esemény ihlette, hogy i. e. 5600-ban a Földközi-tenger vízszintjének emelkedésének hatására a sósvíz áttörte a Dardanellákat, azt követően a Boszporuszt is, és egy óriási árhullámot okozott a mai Fekete-tenger medencéjében. Ebben az időben még a Fekete-tenger nem tenger volt, hanem édesvizű tó, és sokkal kisebb is volt. Az árhullám pedig végigsöpört a tó partján kiépülő virágzó városokon, és azok a helyek, ahol gyönyörű tópartok voltak, több tíz méter mély tenger lepte be.

A mostani tenger méretét extra gyorsan és vélhetően kevesebb, mint egy év lepergése alatt érte el. De térjünk vissza a tóparti lakosokhoz, akik szerencsésen megmenekültek, szétszéledtek, és továbbadták az özönvíz történetét.

Ugyanakkor egyes kutatók szerint ez lehetett a néhány ezer évvel későbbi Platón-történet eredete. De a francia George Cuvier szerint Atlantisz eleve a mai Fekete-tenger északi részén helyezkedett el.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL