REJTÉLY-MISZTIKA

Gránátalma, higany, krokodil ürülék - Az ókor legbizarabb fogamzásgátló formái

A nem kívánt terhesség mindig is problémát jelentett. Ezért igen korán megtanultak – legalábbis igyekeztek – védekezni a hölgyek. Az ókori egyiptomiak, görögök és rómaiak kimondottan kreatívnak bizonyultak, de nagyon vad ötletekkel rukkoltak elő, amelyeket ma semmi esetre sem szabad kipróbálni!

Elképesztő, mikkel próbálkoztak az ókorban a nem kívánt terhesség ellen:

Krokodil matéria

Egyiptomban a fáraók uralma alatt az orvosi feladatokat nemritkán papok, sámánok, kuruzslók töltötték be. A módszerek azonban nemegyszer meglepőek voltak. Mint például az, hogy komoly sérülésekre azt ajánlották, hogy nyers állathússal borogassák. De semmi esetre sem krokodil hússal, mert szent hüllőnek tekintettek – elvégre Szobek, a királyi hatalom szimbóluma, a tavak és vizek őrzője, krokodilfejű emberként volt ábrázolva.

Ámbár a krokodil ürülékben találták meg azt, aminek köszönhetően a nők a nemkívánt terhesség ellen védekeztek. A megfelelően kiszárított fekáliát a nő hüvelyébe kellett helyezni. Az állati keveréknek érintkezve a nő testhőmérsékletével fel kellett oldódnia a folyamatban, melynek következménye természetes – akárhogy is hangozzon ez – biológiai gátat eredményez. Helyettesítőnek alkalmaztak elefánt ürüléket, facsart citromlevet, préselt datolyaszirupot, vagy fákból nyert nedveket is, melyeknek hasonlóan eredményesnek kellett lenniük.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL