UTAZÁS

A Föld 7 csakrapontja

Szerző:
Szabó Anna
Bolygónkat különféle energiafolyamok hálózzák be, melyek kialakulása a Föld mágnesességére vezethető vissza. Ahol ezek a vonalak többszörösen keresztezik egymást, ott vannak a Föld legerősebb energiaközpontjai.

 

A Szent György-vonalak, vagy ahogy a keleti kultúrában nevezik őket a sárkányösvények, úgy hálózzák be bolygónkat, ahogyan a testünket átszövik a meridiánok, azaz energiacsatornák. A régi korok papjai és beavatottai ismerték ezeknek, a helyeknek az élettani és spirituális hatását, ezért szent helyként tisztelték a Föld ezen pontjait. Hazánkban olyan szakrális jelentőségű helyszínek alatt fedezték fel a Szent György-vonalak kereszteződéseit, mint az őskeresztény központok, az Árpád-kori templomok és a középkori kolostorok. Világszerte pedig a Mária-kegyhelyek és az ősi civilizációk vallási központjai: az egyiptomi piramisok, a perui Macchu Picchu, vagy az angliai Stonehenge alatt bukkantak a Föld energiaáramainak találkozási pontjaira. Az ezenrgiaközpontokon mért jótékony sugárzások legfőbb erénye, hogy hatásukra megindulnak a test öngyógyító folyamatai.

1. Gyökércsakra: Shasta hegy, USA


A Kaliforniában található Shasta hegy a legelső csakra, az „alap” energiaközpont. Néhányan azt feltételezik, hogy a lemúriai civilizációból leszármazott kisebb embercsoport élhetett itt. A helyiek gyakran számolnak be megmagyarázhatatlan fényjelenségekről is, talán ez teszi még misztikusabbá az atlantiszi titkokat őrző hegyet. A hegy lábánál fekvő kisváros, utcáin lépten-nyomon kristályboltra, meditációs központra, jóga centrumra, ezoterikus könyvesboltra lehet bukkanni. Sok turista jár ide feltöltődni, megtisztulni.

2. Szexcsakra: Titicaca-tó, Peru/Bolívia


A Titicaca-tó az inkák szent tava, mely az Andok hatalmas hegycsúcsai között található 3820 méterrel a tengerszint felett. A mitológia szerint a Titicaca-tóban lévő Napszigeten született Virakocsa, a szakállas fehér isten, majd ugyanitt Manko Kapak és Mama Okklo, a későbbi inka nemzetségalapítók. A Titicaca-tavon élő uro indiánok még sok mindent őriznek őseik kultúrájából. Különleges vízi életformájuk is egyedülálló a világon. Nádból készített úszó szigetekre épített kunyhókban laknak. Különös hangulatú hely ez, mintha egy másik időzónába zökkennénk.

3. Napfonatcsakra: Uluru, Ausztrália

Uluru az itt élő ausztrál őslakosok, a pitjantjatjara és yankunytjatjara törzsbeliek szent sziklája. Arról híres, hogy a nap és az év különböző időszakaiban ideeső fény hatására úgy tűnik, mintha változtatná a színét. Minden rés, hasadék, bemélyedés, göröngy és barázda, jelentéssel bírt az őslakók számára. A legendák szerint kígyószerű lények éltek itt, akik több háborút vívtak az Uluru körül, így hasítottak vágásokat a sziklába. A helyiek szerint átok száll azokra, akik kavicsot visznek haza innen.

4. Szívcsakra: Dobogókő, Magyarország


Sokan úgy tartják, hogy hazánkban, Dobogókőn található a Föld szívcsakrája. Más elméletek szerint a szívcsakra a Machu Picchu, de az biztos, hogy a Pilis jelentős energiaközpont. Ezt még a Dalai láma is megerősítette, amikor Magyarországon járt. Dobogókőre egyre több zarándok látogat, többek között járt itt a kambodzsai és a laoszi láma, és rendszeresen keresik fel buddhista szerzetesek is. Még Saolin falu is épült a Két bükkfa-nyeregtől nem messze, a Bund-forrás mellett. Szerintük ugyanis a szívcsakra közelében képes meggyógyulni, energiával feltöltődni az ember.

5. Torok csakra: Stoneehenge, Anglia


Stonehenge sziklái mindmáig viták tárgyát képezi, hogy mi is lehetett a szabálytalan alakú kőépítmény eredeti rendeltetése: egyesek az ősök tiszteletére épített szentélynek, mások egyfajta, a napfordulókat "megjelölő" kalendáriumnak tartják. Az elfogadott nézetek szerint Kr. e. 2600 és 2400 között épülhetett. A zord kőóriások egyelőre állhatatosan őrzik titkaikat. A hely mágikus ereje azonban vitathatatlan.

6. Homlokcsakra: Gízai piramis, Egyiptom


A harmadik szemhez tartozó csakra csupa rejtély. Kheopsz piramisa már az ókorban is a világ egyik nagy talányának számított, és ez az egyedüli fennmaradt épület az ókori világ hét csodája közül. A Nagy Piramisként is aposztrofált csoda, mintegy 2,5 millió mészkőtömbből épült. A helyiek égből alászállott építménynek tartják, mely "nem emberi kéz műve". Úgy tartják, hogy a piramis a teljes emberi tudás tárháza, amelyet egy ez idáig megfejtetlen kódrendszerben "jegyeztek le". Ebben a kódrendszerben nem csak a matematikai, és csillagászati tudás van megírva, hanem próféciákat is tartalmaz.

7. Koronacsakra: Kailas-hegy, Tibet


Ezt a szent helyet egész Ázsia a szellemiség középpontjának tekinti olyannyira, hogy egészen a múlt század közepéig európai ember be sem tehette a lábát a hegy környékére. Ami Róma a katolikus keresztényeknek, Mekka a mohamedánoknak és Jeruzsálem a zsidóknak, az a Kailas-hegy a hinduk és buddhisták számára. Ez az ő üdvözülésük hegye, isteneik otthona, és a Nirvána trónja a hegy jégoszlopain nyugszik. Kailas hegyét maga Buddha olyan helyként ajánlotta tanítványainak, amelyet érdemes azoknak kiválasztaniuk, akik meditálni kívánnak, és el akarnak jutni a Nirvánába.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL