DIVAT

5 új divatszabály 2010-re

Szerző:
Szabó Anna
Az idei tavasz nem csak a napsütést hozza el, hanem olyan új divatszabályokat is, melyek meghatározzák majd az egész szezon stílusát. A stíluskeverés tovább fokozódik és a kiegészítők terén is lesz egy-két meghökkentő változás.

 

1. szabály
Tetőtől talpig farmer

Visszazökkentünk az időben, valahová a 80-as évek tájékára. Akkor volt ugyanis nagy divat a farmer ing, és a farmerdzsekik. Idén újra előkerülnek ezek a fazonok, és ismét divatba jönnek a „dupla farmer” kollekciók. Itt sincs határ, akár egy farmeringre még egy farmer mellényt is felvehetsz, és erre még jöhet a farmerdzseki. A farmerdzsekik szabása némileg átalakult, a rövidebb dzseki fazonok helyett inkább a blézer jellegű kiskabátok kerültek előtérbe.

2. szabály
A táska üssön el az öltözettől

Eddig ugye az volt a szabály, hogy a kiegészítők harmonizáljanak az öltözethez. Na, ennek vége. Mostantól már az a trendi, ha a táska színben vagy mintában, fazonban vagy méretben, valahogy oda nem illő. Egy virágos nyári ruhához nyugodtan vegyél például csíkos táskát, vagy akár egy ezüstfényű metál kézitáskát. Marc Jacobs például egyszínű ballonkabáthoz adott rikító pink, narancs keresztpántos táskát. Minél drasztikusabb az ellentét, annál trendibb a kiegészítő. Merj kísérletezni bátran!

3. szabály
Szandál zoknival

Juj, most biztos felkapod a fejed, hiszen ez a megoldás eddig tiltólistás volt. Bizony, de azóta már, sok kollekció lefolyt a divat kifutóin. Idén nem hogy szabad, egyesen kötelező lesz a szandálokat, - legyen akár zárt, vagy nyitott orrú fazon - harisnyával, vagy zoknival viselni.
Lehet ez egy kis csipkés bokazokni, színes harisnya, vagy akár pamutból készült darabok.

4. szabály
Mindenre öv

A tavaszi szezon olyannyira elengedhetetlen kiegészítője lesz az öv, hogy szinte kivétel nélkül minden ruhadarabra rákerül, kezdve a kabátoktól, a blúzokon, ingeken keresztül a szoknyákig, és a nadrágokig. A széles és egészen vékony bőrövek mellett a vászon és gumírozott övek is teret kapnak.

5. szabály
Keverd a stílusokat

Ez a „mixed up” irányzat, amiről már az előző cikkünkben is írtunk. Az ötletek szinte kifogyhatatlanok, hiszen bármit keverhetsz bármivel, de azért az ízlés határain belül. Marc Jakobs ennek a műfajnak a nagy mestere, ő az, aki egyedi módon ugyan, de mindig ízlésesen megtalálja a káoszban a harmóniát.

 

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL