FOGYÓKÚRA

A gomba eltelít, használd ki és fogyj!

Szerző:
Szabó Anna
A gomba diéta során a kis kalapos zöldség előnyeit használjuk ki, neveztessen azt, hogy eltelít. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzetet, így ritkábban jut eszünkbe a nassolás. A gomba fogyókúrás alapétel, bármilyen fogyókúrás étrendbe érdemes alkalmazni.

 

Mivel a gomba nehezen emészthető zöldség, ezért jobban eltelíti az embert, emiatt fogyókúrás célra kiválóan alkalmazható. Nem kell egyebet tennünk, mint a napi háromszori étkezés egyikébe gombás ételt beiktatni. Egy szabályt kell csupán betartani, hogy a gombás ételeket rántva nem szabad fogyasztani a fogyókúra ideje alatt, illetve a napi kalória mennyiség nem haladhatja meg az 1000-1200 kalóriát. A három étkezés közül bármelyikhez választhatod a gombás menüt, de nem ajánlatos túlzásba esni. Ha mindhárom étkezéshez beiktatod a gombát, akkor igen hamar megunod, amivel veszélyezteted a fogyókúra sikerességét. Leginkább a főétkezés alkalmával érdemes fogyasztani a gombát főtt étel, vagy saláta formájában. Az étrendet nagyon sok friss gyümölcs fogyasztásával egészítsük ki, és természetesen nem szabad megfeledkezni a szokásos napi két liter ásványvíz bevitelről sem.

Miért válaszd a gombát?


1. A gomba fogyasztása minimális kalória bevitellel jár.
2. Fehérjéje tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.
3. Az ehető gombák 90 % vizet, 2 % szénhidrátot, és csak nagyon kevés zsírt tartalmaznak.
4. 100 gramm gomba 20-30 kalóriát tartalmaz.
5. Egy hét alatt 2 kilót fogyhatunk a gomba diétával.


Kritériumok


1. Maximum egy hétig végezd a gomba diétát.
2. A napi kalória bevitel ne haladja meg az 1000-1200 kalóriát.
3. A fogyókúra alatt bármilyen formában elkészíthető a gomba, egy kivétellel. Rántva nem fogyasztható.


Minta étrend

Gombás-zöldséges rizs


5 dkg megmosott barna rizst 1 dl zöldséglevesben tegyünk fel főni. Közben 15 dkg gombát tisztítsunk meg, vágjuk csíkokra, és egy kis gerezd fokhagymát vágjunk négyfelé. 1 evőkanál olajat serpenyőben forrósítsunk fel, ebben pirítsuk meg a fokhagymát, majd szedjük ki az olajból. 2 szál újhagymát karikázzunk fel, és pár percig süssük a fokhagymás olajban, majd adjuk hozzá a gombát, és együtt addig süssük, míg a hagyma üveges nem lesz. 2,5 dkg konzervbabcsíra levét öntsük le, majd keverjük a gombához. Szójaszósszal, sóval és cayenne borssal ízesítsük. Tegyük tányérra, és tartsuk melegen. Újabb evőkanál olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, és öntsük rá a megfőtt rizst. Pirítsuk, amíg szemeire szét nem esik. A gomba mellé tálaljuk.

Gombás tészta


1 kis fej hagymát apróra vágva 2 kávéskanál olívaolajon pároljunk üvegesre. 10 dkg gombát tisztítsunk meg, vékonyan szeleteljük fel, adjuk a hagymához, és süssük addig, amíg levet nem ereszt. 12 dkg paradicsomot kockázzunk fel, adjuk a gombához, ízesítsük sóval és borssal, és fedél nélkül főzzük 10 percig. 5 dkg spagettit főzzünk ki sós vízben, szűrjük le, és keverjük össze a mártással.


Gomba mascaponéval

15 dkg csiperkegombát tisztítsunk meg, vágjunk vékony szeletekre, és rendezzük el egy tálon. 1 citrom héját reszeljük le, levét csöpögtessük a gombára, majd szórjuk meg fehér borssal. 1 fej hagymát és 1 gerezd fokhagymát aprítsunk fel, és pároljuk üvegesre. Fél csomag petrezselymet és 1 marék bazsalikomlevelet forró vízben öblítsünk le, összeaprítva adjuk a hagymához, és pároljuk együtt egy percig. Keverjük 5 dkg mascaponéhoz, ízesítsük a maradék citromlével, sóval, borssal, és keverjük hozzá a lereszelt citromhéjat. Végül halmozzuk a gomba tetejére.

 

 


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL