FÉSZEK

Top 5 tipp, hogy megszüntesd a káoszt a fürdőben

Szerző:
Szabó Anna
Ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a pánik, ha kupit találsz a fürdőben. Inkább próbálj meg ügyesen rendszerezni, és kihasználni a praktikusság előnyeit.


Még soha nem voltunk annyira a tisztaság rabjai, mint manapság. A közös fürdőszobának ki kell állnia a kora reggeli rohamot, ha vannak, a gyerekek fröcskölődését és a felnőttek hosszú, kényelmes fürdőzéseit, nem beszélve a kamaszok véget nem érő zuhanyozásairól. Tervezd meg jól a fürdőszobát, és talán nem alakul ki az a bizonyos sor az ajtó előtt. Ennek első lépése, ha már jó előre gondoskodsz a megfelelő tárolásról.

Ha a fürdőszobában van külön beépített szekrény a bojlernek, természetesen tartsd itt a törülközőket. Ellenkező esetben válassz egy karcsú, szabadon álló szekrényt, beépített polcokkal vagy mély fiókokkal. És mi lesz a sok kenceficével? Egy polcot a mosdó fölött különíts el a család mindennapos üvegeinek, a tisztítószerektől az after shave-ig, a fogmosópoharakt pedig szereld a falra, így nehezebb kiborítani őket – még az aprónépnek is. A többi holmit pakold el. Minden családtagnak legyen saját polca vagy kisszekrénye. A sorba állított orvosi stílusú szekrények vagy öltözőszekrények divatosak és csinosak. A nagyobb szekrények vagy öltözőszekrények divatosak és csinosak. A nagyobb szekrényben elhelyezett kisebb dobozokban a hajkefétől a szappanig minden elfér. Ne feledkezz meg a nagy szennyeskosárról sem, és állítsd jól látható helyre. Ha még ezek után is úgy érzed, hogy akkora a kupi a fürdőben, mintha bombarobbant volna, akkor következő tippjeink tutira segítenek.

 

A Fürdő Ura

Először is szüntesd meg a gyógyszerek és kötszerek zűrzavarát: dobd ki a már lejárt szavatosságúakat. Majd miután mindent kipakoltál a kisszekrényből tisztítsd alaposan ki, majd külön (a polcoknál kisebb) dobozokban tárold a törülközőket, a gyógyszereket, kis üvegekben a fültisztítő pálcikákat…, az apróságokat pedig tegyed neszesszerbe. Majd ezek után pakolj mindent vissza, úgyhogy mindig alulra kerüljenek a nagyobb holmik.

 

Válaszd el és győzd le!

Ki mondta, hogy a szépítőszereidet ne tárolhatnád úgy, mint a fehérneműket a gardróbban. Csak épp a fürdő egyik fiókját kell kinevezned e célra. Akár kétrekeszesre is készítheted, egy dologra azonban ügyelj: az első rekesz, külső részébe kerüljenek azok a dolgaid, amiket gyakran használsz.

 

Több mint könnyű

Nincsenek beépített polcok a zuhanyzódban vagy a kád felett, akkor válaszd a falraszerelhető fémrácsos verziót a samponoknak, fürdőszereknek… Ezzel ráadásul megakadályozhatod azt is hogy az alja bepenészesedjen...

 

Hajítsd a rúdra

A zuhanyfüggönyökhöz is kapható már kombinált rúd, aminek pont az a lényege, hogy a külső felére feldobhatsz száradni gyakorlatilag bármit. Mi elsősorban a törülközőket javasoljuk, mert arra bizony már nem túl praktikus, hogy a frissen mosott ruhák is idekerüljenek.

 

Tartás kontra dobás

Ahogy már az elején írtuk, dobj ki minden felesleges gyógyszert a szavatosságuk alapján, de azokat is amiknek nem találod a dobozán a lejárati határidőt, vagy mert már nem látszik, vagy mert már nem emlékszel mikor vetted.

Viszont tartsd meg a régi, de még használható hajgumikat – többségében kimoshatók –, hajcsattokat. Fűzd fel őket egy csíptethetős karikára.

És még egy dobásod van még: gyertyák és potpuri. Dobd fel ezekkel a fürdőt, igazán kellemes lesz tőle a hangulat a fürdőben.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL