GASZTRO

Licsis muffin garam masalával

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

15 dkg licsi (konzerv)
20 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
15 dkg cukor
20 dkg tejszín
8 dkg tisztított vaj
2 tojás
1 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
Csipetnyi só

A díszétéshez:
5 dkg porcukor
Fél teáskanál garam masala
Vaj vagy margarin a muffinsütőformához

 

Elkészítése

A sütő előmelegítjük. A muffinsütőt vékonyan kivajazzuk. A licsit lecsepegtetjük, a díszítéshez félreteszünk kb. 2 evőkanál levet. A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A cukrot elkeverjük a tejszínnel, a vajjal a garam masalával és a sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztet és a licsit gyorsan beleforgatjuk.

A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük. A sütőben 180 ºC-on (középen, légkeveréses sütőnél 160 ºC) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a sütőformában, kiszedjük és süteményrácson hűlni hagyjuk. A díszítéshez a porcukrot elkeverjük a licsi félretett levével vagy vízzel és a garam masalával, és kanállal vonalakat csorgatunk a muffinok tetejére. Hagyjuk megszáradni.

Forrás:
Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok. Holló és Társa, 2004.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL