Hozzávalók:
15 dkg licsi (konzerv)
20 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
15 dkg cukor
20 dkg tejszín
8 dkg tisztított vaj
2 tojás
1 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
Csipetnyi só
A díszétéshez:
5 dkg porcukor
Fél teáskanál garam masala
Vaj vagy margarin a muffinsütőformához
Elkészítése
A sütő előmelegítjük. A muffinsütőt vékonyan kivajazzuk. A licsit lecsepegtetjük, a díszítéshez félreteszünk kb. 2 evőkanál levet. A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A cukrot elkeverjük a tejszínnel, a vajjal a garam masalával és a sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztet és a licsit gyorsan beleforgatjuk.
A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük. A sütőben 180 ºC-on (középen, légkeveréses sütőnél 160 ºC) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a sütőformában, kiszedjük és süteményrácson hűlni hagyjuk. A díszítéshez a porcukrot elkeverjük a licsi félretett levével vagy vízzel és a garam masalával, és kanállal vonalakat csorgatunk a muffinok tetejére. Hagyjuk megszáradni.
Forrás:
Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok. Holló és Társa, 2004.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK