ÁLLATI CUKISÁGOK

9 dolog, melyet minden macskát tartó gazdi jól ismer

Szerző:
Szabó Anna
A macskatartó gazdik egészen különlegesek, de ezt már biztosan te is tudod. Mindent megteszel azért, hogy a kis kedvenced a lehető legjobban érezze magát. Hiszen mi is lehetne jobb annál, mint hozzábújni ehhez az édes és puha szőrgombóchoz? Ha te is macskatulajdonos vagy, akkor biztosan nem lesz ismeretlen az alábbi néhány dolog, amellyel minden gazdi szembesül, aki cicát tart otthon!

Imádsz gondoskodni a cicádról, és vidáman lustálkodtok együtt vasárnap délutánonként a kanapén. Végtelen szeretetet képesek adni és öröm velük az élet. Nem véletlenül annyira népszerűek a cicás videók az interneten.


1. Egész biztosan hever a lakásban némi macskaszőr


Nézz szembe a tényekkel – macskatulajdonosként valószínűleg már te is megtanultad, hogy egészen biztosan hever itt-ott némi macskaszőr. Persze, megpróbálod feltakarítani, de néhány szál szőr mindig árválkodik a lakásban. Az sem kizárt, hogy a blúzodon vagy a nadrágodon is található egy-egy macskaszőr, még akkor is, ha egész nap szinte hozzá sem értél a cicádhoz. Ez bizony, elkerülhetetlen.


2. Egész este a barátaid cicája mellett szobrozol egy-egy partin


Ha elmész egy buliba és megpillantod a házi gazda aranyos macskáját, akkor bizony egész este el nem mozdulsz mellőle. Néhányan táncolgatnak, mások jókat beszélgetnek szendvicseket majszolva, te azonban a cicát simogatod. Valószínűleg bárki keres, a macska mellett talál.


3.Tele van a telefonod memóriája a cicádról feltöltött képek sokaságával


Ki ne járt volna már így. Megpróbálsz elcsípni egy-egy meghitt pillanatot – ilyen például egy naplemente, és amikor otthon megnyitod a képeket, akkor szembesülsz azzal, hogy a legtöbb kép leginkább a cicád ábrázolja. Lehet, hogy épp véletlenül suhan át a macska, miközben fotózol, de az is megeshet, hogy nem bírsz ellenállni, és alapvetően is rengeteg fotót készítesz a cicádról. Egyszerűen azt érzed, hogy annyira édes és aranyos, hogy mindenképpen le kell fényképezned, például amikor igazán mókásan alszik. A naplemente még várhat.


4. Szerettél volna már felállni, de nem akartad felébreszteni az alvó cicádat


Igen, ez egy egészen lehetetlen küldetés, a macskád kényelmesen elhelyezkedett rajtad, te azonban már legszívesebben felállnál. Ám a cica sértődötten néz rád és kapaszkodik beléd. Igazán kegyetlen dolog ilyenkor megzavarni a kis kedvencedet. Próbálsz úgy helyet változtatni vagy megmozdulni, hogy ne ébredjen fel, de ez teljességgel lehetetlen. Azt szeretnéd, hogy a cicád továbbra is békésen pihenhessen, ennek érdekében a legóvatosabb mozdulatokat teszed csupán.


5. Megesik, hogy a cicád a válladra vagy épp a fejedre ül


A macskák imádnak heverészni, szinte mindenütt elszunyókálnak, ha kell. Biztosan megesett már az, hogy éppen gépeltél a számítógépet bámulva, és a cicád pedig a billentyűzetre telepedett, magát egyáltalán nem zavartatva. A cicák saját szabályokat hoznak. Nem véletlen az, hogy biztosan többször keltél már arra, hogy a cicád a válladon vagy a fejeden heverészik. Persze, ki ne szeretne közel lenni a kedvencéhez, no de ennyire?


6. Irigyeled a kutyás gazdikat, hogy szinte bárhová bevihetik a kedvenceiket


Szinte minden üzletben, étteremben, de akár még az irodában is láthatsz boldog négylábú ebeket és gazdijaikat. Kissé zavaró lehet, hogy velük szemben te a cicádat nem tudod mindenhová magaddal vinni, pedig milyen remek dolog lenne együtt vásárolgatni vagy elvinni a kedvenc éttermedbe. Teljesen érthető, hogy így érzel. Ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy a cicák nagy többsége ehelyett jóval szívesebben heverészik otthon a kényelmes kanapén. Mire te hazaérsz, ott fognak szunyókálni a kandalló mellett békésen.


7. A törékeny dolgokat mindig elteszed a polcok és az asztal széléről


A macskák játékos állatok, imádnak a lakásban mindent felderíteni. Ha a könyvespolc vagy az asztal szélén hagysz valamit, szinte csalogató a számukra, hogy azt meg kell vizsgálniuk. Éppen ezért már öntudatlanul is ügyelsz arra, hogy a törékeny és értékes tárgyakat semmiképpen ne tedd olyan helyre, ahol a macska leverheti.


8. Tele vagy apró karmolásokkal


Ki ne hallotta volna már ezt „Hé, hát veled meg mi történt?", te pedig lepillantasz a karodra és akkor szembesülsz a számodra már fel sem tűnő karcolásokkal. Sok macskatulajdonosnak ez már egyáltalán fel sem tűnik, a cicájuk boldogan karmolássza őket.


9. Egészen biztosan eljátszottad már a macskával az Oroszlánkirályt


Ne szabadkozz, ezen valószínűleg mindenki átesett. Amikor a cicáddal egyedül vagy otthon, egészen biztosan éreztél már késztetést arra, hogy ő legyen a főszereplője az Oroszlánkirálynak, és kitört belőled ez a dal „Az élet körforgása".


Igazán nehéz ellenállni a kísértésnek. Hasonló ez, mintha eléd tennének egy nagy adag ízletes csokoládés mogyoróvajat, valószínűleg nem hagyod érintetlenül. Nos, pont ilyesféle késztetést érezhetsz arra, hogy a Disney filmek bájos jeleneteit elpróbáld a macskáddal.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL