SZÁMMISZTIKA

1. Adventi lelki gyakorlat

Szerző:
Szabó Anna
Sokan azt gondolják, hogy bölcs csak egy nagyon idős ember lehet, pedig ez nem kor kérdése. Advent első hete a bölcsesség erényének jegyében telik. Meg kell vizsgálnod mennyire vagy birtokában ama képességeknek, amit a bölcsesség jelent.

Karácsonyhoz közeledve meg kell vizsgálnod az életedet, hogy megtisztítsd a lelkedet minden olyan tényezőtől, ami hátráltat téged az életben. Az Advent négy hetének lelki megtisztulása, négy különböző életterületet, az úgynevezett sarkalatos erényeket érinti, ezek közül az első a bölcsesség.


A bölcsesség száma a 2-es


A 2-es szám az intuíció száma. Talán nem mindenki tudja mit is jelent pontosan ez a szó. Az intuíció pszichológiai értelemben a tudat feletti, vagy felettes én sugallata. Bölcsnek lenni annyit tesz, mint mindig hallgatni erre a belső sugallatra, vagyis az intuícióra.


Mit jelent az intuíció?


Képzeld el az életedet úgy, mint egy mozifilmet. A tudatfelettit, vagy felettes ént úgy kell elképzelned, mint a filmrendezőt, aki minden egyes mozzanatot tud már előre a filmből, és ha a színészek nem jól játszanak, akkor megállítja a forgatást és megmondja nekik, hogy mit kell másképp csinálni, hogy sokkal jobban sikerüljön a jelenet.

Képzeld el, hogy az életed filmjének te vagy a főszereplője, és a tudatfeletti, vagy intuíció az a filmrendező, aki tudja, hogy mit terveztél magadnak erre az életedre és súg neked, hogy hogyan tudnád jobban „játszani” életed filmjét.


Mi történik, ha nem hallgatsz az intuíciódra?


Az intuíció meghallása sarkalatos pontja az életednek, mert ha nem figyelsz oda rá, az olyan, mintha a filmszínészek soha nem azt tennék, amit a filmrendező „súg” nekik, hanem mindenki menne a saját feje után, és a saját kedve szerint csinálna mindent. Képzeld el, milyen katasztrofális filmeket játszanának a mozik.


Hogyan hallhatod meg az intuíció szavát?


Az intuíció mindig megsúgja neked a helyes útirányt, és segít a döntéseidben, de ahhoz, hogy meghalld a hangját, egy picit csendesebbnek kell lenned, és kevesebbet kell „okoskodnod”.

Az „okoskodás” alatt azt értem: mikor tudod, hogy mi a helyes döntés, mert már meghallottad az intuíció szavát, de Te mégsem a helyes utat választod, mert megpróbálsz megfelelni mindenféle elvárásoknak, amiknek a többsége csak a fejedben létezik.

Napi 1 óra 1 héten át, és megváltozik az életed

A feladat a következő hétre: szánj minden nap 1 órát magadra, amikor senki nem zavar meg, és tegyél valami olyat, ami nem kötelező, hanem a kedved szerint való. Cselekedj mindig érzéseid szerint. Ne siess, ne kapkodj, hanem figyeld, mi történik veled!

Indulj el, mondjuk vásárolni, de ne egy előre eltervezett úton haladj, hanem hagyd, hogy magától alakuljon ki az útvonal. Ha azt érzed, hogy valamelyik üzletbe szívesen bemennél, amit eddig kerültél valami miatt, akkor tedd meg. Ha olyan útvonalat választanál, ami szokatlannak tűnik, akkor menj arra és nézd meg, mi történik. Talán elsőre szokatlan lesz, mégis olyan dolgokkal találkozhatsz, amik valamilyen formában hozzájárulnak ennek az 1 órának a szépségéhez.

Ha ezt a gyakorlatot minden nap elvégzed egy héten keresztül, akkor a hét végére már rutinosan hallgatsz majd az intuíciódra. Ezt a szokást szép fokozatosan átültetheted a mindennapi életedbe és a munkádba is. Meglátod, csodák történnek majd veled, és ez bölccsé teszi az életedet is, függetlenül attól hány éves is vagy valójában.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL