SZÉPSÉG

Őszi-téli hajtrend

Szerző:
Szabó Anna
Fényesen egyenes, gótikusan romantikus, bizarrul hagyományos… és ez még mindig nem fedi lesz az összes irányzatot, ami a hideg hónapokban ránk köszöntött a hajdivat terén.



Előre bocsájtjuk:nem lesz könnyű választanod, hogyan is hord a hajadat a következő szezonban! Bár alapvetően négy kollekciót tudtunk – nagyjából – elkülöníteni, még ezeken belül is elég széles a paletta. Végül is nézd a dolgok jó oldalát: így a legkönnyebb megtalálni végül azt a fazont, ami alkatodhoz, stílusodhoz, egyéniségedhez a leginkább passzol majd! Egy a fő: lény merész, merj változtatni!

 

Engedetlen elegancia

 

Gondolj a romantikus fürtökre, a laza lófarkakra és játékos fonatokra. Ebben az évszakban visszatérnek az éterien nőies megjelenések, ami kedvelt lesz az igazán elegáns és a természetes megjelenés egyszerre. A hajad pedig rafináltan azt a hatást éri el, mintha éppen most keltél volna ki az ágyból, és mégis valahogy rendezett…

  

Marc Jacobs

Használd a frufrudat az arcod keretezésére, hátul pedig fogd fel egy laza romantikus lófarokba. A legjobb megoldás azokon a napokon, amikor úgy érzed, sehogy sem áll a hajad, de szeretnél stílusos lenni egy szép téli napon.

Ralph Lauren

Már tavaly is nagy divat volt, és idén is visszatér a tépett rövid haj divatja, amit Victoria Beckham népszerűsít a leginkább. Azoknak ajánljuk, akiknek az előző évek hajkisimító őrülete már tönkre tette haját. Kifejezetten előnyös, ha a precízen levágott fürtökbe beletúrsz kicsit.

Nina Ricci

Hosszú, egészséges hajzuhataggal megáldottaknak előnyös igazán a népi gótika tendenciája. Szexis és romantikus a majdnem egyenes hajban itt-ott megjelenő pár laza hullámos hajtincs.

Michael Kors

Ez a méhkas-szerű hajköltemény szintén egy laza lófarokban végződik. A ’80-as éveknek azt a világát idézi, amikor az arc körül pár tincs szabadon kószál mindenféle kötöttségek nélkül. Hidd el, ha kipróbálod te is kicsit felszabadultabb leszel! Nem beszélve arról, hogy a fejtető tupírja kicsit magasít és oválisabbá teszi a fejformád.

Vivien Westwood

Szeretjük a fonatokat a fejfedőn, hiszen annyira sokfélén és sok irányban valósíthatjuk meg. Vivientől már megszoktuk, hogy furcsa és meglepő ám mégis igazán romantikus és nőies dolgokat produkál. Így van ezzel a frizurával is: jó minőségű póthaj, kontrasztos színek, meglepő megoldások és nem kevés hajzselé kell hozzá.

 

 

Nyerő az eklektika!

 

A Schwarzkopf Professional „stílusbibliája”, az Essential Looks a 2008/2009 őszi/téli hajkölteményeket összefoglalóan Eklektika kollekciónak nevezi. A kifutók világából ezúttal Massimo di Stefano nemzetközi divatnagykövet vezetésével gyűjtötték össze a legjobbakat, ahogy ő megfogalmazott: „„Az Essential Looks Eklektika kollekciója az haute couture (magas színvonalú, egyedi) avantgardisztikus világától egészen a kereskedelmi prêt-à-porter-ig (hétköznapi viselet) mindenki számára tud valamit nyújtani.” Ennek jegyében alkották meg a négy fő irányzatot – amit lent bővebben is kifejtünk – , a „Gótikus romantikát”, a „Bizarr hagyományt”, a „Letisztult formákat” valamint a „Vidéki életet”.


 

Gótikus romantika

Hosszú, közönyös tekintetek és a fenyegetően veszélyes vágyak világa. A stílus formáit megérintette az elektromos hullám; kreppelt haj és hosszú, sötét loknik közé beékelt színesre festett póttincsek jellemzik.

Parázslóan szexi és őrülten nőies elemekkel, tudatosan összekevert durva és sima textúrákkal találkozhatunk, miközben a szivárványszínekben visszatükröződő fények és színek úgy játszanak, mint éjszakánként egy jaguár szemének sötét, smaragd csillogása. Lélegzetelállító!

 

Bizarr hagyomány

Fesztelenül természetes és szeszélyes. A hagyomány új dimenziókat nyit, amikor a fűzőt sportos öltözékkel párosítják. Az eredmény: romantikus stílusjegyek, össze nem illő darabok és bizarr rétegek. Ami a hajviseletet illeti: romantikus stílusjegyek jellemzik – lófarkak, fonatok és laza feltűzések kortárs megoldásokkal-, ami az elfogadhatóságot illeti: még éppen emészthető verzióban.

Ez egy „bármi és mégis minden” megközelítés, amely merészel kihívó lenni. Végképp nőies, mégis erős és modern. Ez a külső pont arról szól, hogy megmutassuk az egyéniségünket; egy dacos stílus, mely cseppet sem galamblelkű.

 

Vidéki élet

A vidéki táj művészete, nem jelent egyet a háziszőttessel és a kifinomulatlansággal. Ezek a külsők magukban rejtik a vidéki idill friss tisztaságát és természetes ártatlanságát; egyet jelentenek a meleg tónusokkal, a natúr színekkel és a tapintható textúrákkal.

Legyen akár hóbortosan kifogástalan férfi, divatos hajadon, városi hippi fruska vagy kifinomult pásztorlány, a vidéki élet mindenkiben felidézi a melengető napsugarak és a hajba kapó friss szellő érzését.

 

Letisztult formák

Néha a kevesebb, több – mint ahogy ezt az elektronikus zene, a minimalista építészeti stílus és a modern design is bizonyítja. Merész, letisztult, lekerekített és élesre vágott; ezt a stílusirányzat építészeti formákból merít ihletet, élesre szabott és egyenes vonalak jellemzik.

A felhasznált színek határozottan visszafogott körvonalakat adnak ennek a stylusnak, a fő hangsúly a precizitáson és az édes androgén jegyeken van. Ennél vagányabb már nem is lehetne!

 

 

Merész állítások

 

A kifutók ebben is egyértelműen a ’80-as évek divatját. Ne félj valami újat kipróbálni, legfeljebb kitűnsz a tömegből először talán meghökkentő buksiddal. De talán nem is baj, ha nem állsz be a sorba, hanem pusztán stílusos vagy!

 

Derek Lam

Csavard vissza a hajad fésűvel, és tűzd fel. Előnyös, ha a közepesen hosszú a hajad, és ha már reggel tudod, hogy este programod lesz. Hiszen tartós, nem kócolódik és nagyon-nagyon mutatós!

Dior

Ez aztán a tiszta ’80-as évek csipetnyi 21. századi modern nappali ragyogással. Óriásira tupírozva, amúgy loboncosan-dívásan, mindehhez jön az elengedhetetlen túlzó szemtus. Mintha Farrah Facet-et látnánk…

 

 

 

Egyenes & fényes

 

A kifutók világából egetverően sokat merít ismét a hétköznapok trendje, ráadásul a korábbi évekhez képest meglepően barátságos üzenetekkel. Divat lesz lófarokba kötve az egyenes és fényes haj, kibontva pedig a gátlástalanul hullámzó. Így aztán könnyű eldönteni és hordani a nappali munkábajárós és az esti bulizós hajviseletet is!

 

Ralph Lauren

Romantikus frizura, természetes és flörtölős. Lazább konty, néhány elkóborolt apró hajszállal - akár tinccsel - a homlokban, vagy oldalt a fül mögé tűrve.

 

Jonathan Saunders

Mi mindenre jó egy egyenes és fényes copf: hajtogasd ódivatú kontyba. Megtartja a haj elülső részét, ha hátul a hossza miatt nehezen marad egyben, akkor próbáld ki a kontyfedőt. Sikkes és modern!

Victor és Rolfe

Az ősz/tél egyik legkedveltebb hajtrendje lesz! Tükörfényes és -sima copf, körbetekerve a saját hajjal. Precízen fogd össze a hajad, majd ha megkötötted tekerj a töve köré alulról egy tincset. Tűzd le úgy, hogy a copf alatt elbújtatod a hullámcsatokat. Végül hajkisimító vasat húzz végig a copfodon. Ettől lesz végül igazán egyenes és fényes.

Zack Posen

Pimaszul modern viselet. Elől marad a határozott és dús(abb) frufru, oldalt és hátul pedig szedd fel a hajad igazán magas kontyba. Adj hozzá egy csipetnyi karakteres rúzst, és irány a munka!

Jonathan Saunders 2.

Ez a megjelenés kissé különbözik a hagyommányostól, még hozzá abban, hogy a hajat oldalt választják szét. Szoros klasszikus konty hátul, félrefésült haj elől, igazi klasszikus mégis divatos viselet – egész napra.



 
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL