2018. június 19. - Gyárfás
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 19. - Gyárfás
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Szerinted melyik tojás származik egészséges tyúktól?

Sokan nem tudják megkülönböztetni az egészséges, teljesen természetes tojást az egészségtelentől. Emellett azt sem tudják, mennyire fontos, hogy a feldolgozó üzemben tartott tyúkok tojásai helyett olyan egészséges tojásokat fogyasszunk, amelyet farmon nevelt tyúkok tojtak. 


A képen 3 különböző tojássárgája látható. Az első sötét narancssárga, a második citromsárga, a harmadik pedig világos narancssárga. Szerinted melyik az, amelyiket egészséges tyúk tojta?

1. Sötét narancssárga

Ha ezt választottad, akkor helyesen tippeltél. Ezt a tojást olyan tyúk tojta, amelyet farmon tartottak, így lehetősége volt természetes napfény mellett, a számára ideális földet kapirgálva élni, ellenben azokkal a tyúkokkal, melyeket hatalmas sötét üzemekben tartanak, ahová sosem süt be a nap. Ezenkívül a farmon tartott állatoknak lehetősége van a takarmány mellett olyan bogarakat is fogyasztani, mint a szöcske, a tücsök vagy a pók, ami az egyik fő oka annak, hogy a tojássárgája ilyen tápanyagban gazdag.

2. Citromsárga

Ezt a tojást egy szupermarketben vásárolták, és üzemi tyúk tojta. Ezeket az állatokat rémálmot idéző körülmények között tartják. Nem éri őket napfény, nincs elég hely számukra, mindenhol áll a mocsok és csak gabonát kapnak enni. Ezenkívül ezek a csirkék inkubátorban keltek ki, ami egyáltalán nem természetes folyamat.

3. Világos narancssárga

A világos narancssárga tojás helyi árusoktól származik. Ezt olyan tyúkok tojták, melyeket hatalmas csirkefarmokon tartanak, és bár nem olyan rossz a helyzetük, mint az üzemi csirkéknek, de még messze nem ideális. Az alapszabály az, hogy minél több csirkét tenyésztenek egy helyen, annál inkább romlik az életminőség. Ez a tojás azért nem olyan egészséges, mint az első, mert ezek a tyúkok nem kapnak elég fehérjét a gabona mellé.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Milyen meglepetést fúj az életedbe a nyári szél? - Nótusz, a déli szél istene megsúgja

Milyen meglepetést fúj az életedbe a nyári szél? - Nótusz, a déli szél istene megsúgja

A görög mitológiában Nótusz, a déli szél istene. Ugyanakkor a dél képviseli a forróságot és a meleget, ezáltal Nótusz istennek hatalmában áll megsúgnia, hogy a nyár milyen meglepetéseket hoz neked, mikor megérkeznek forró szelei. Ha kíváncsi vagy, hoz-e szerelmet, pénzt, jó hírt vagy bármilyen más kellemes meglepetést, akkor húzz egy lapot!

Tovább »
Hozd összhangba az álmaidat az alakoddal - Egy új alak van születőben!

Hozd összhangba az álmaidat az alakoddal - Egy új alak van születőben!

Elérkezett a nyaralási szezon, a szekrény mélyéről elő kerülnek a fürdőruhák és a strandruhák. De mi van akkor, ha nem férsz bele a tavalyi bikinidbe? Veszel egy másikat? Mi tudunk egy sokkal jobb megoldást ennél, és még az egészségedet is támogatod vele!

Tovább »
Ezzel a 4 megdöbbentően tanulságos leckével végül minden ember szembenéz az életben

Ezzel a 4 megdöbbentően tanulságos leckével végül minden ember szembenéz az életben

Az élet bizony nem habos torta, komoly leckéket tanít számunkra. Sokszor kényszerülhetsz arra, hogy határozott döntéseket hozz meg, amelynek vállalnod kell a következményeit. Az alábbi leckéket azonban meg kell tapasztalnod, mert csak így értheted meg és csak így tudod levonni a kellő tanulságot, ha részed van bennük.

Tovább »

Kalkulátor

Bőröd és bőrszíned

A bőr színei a test valamely meghatározott állapotára utalnak. Környezetünk színei közé tartozik a növények zöldje, az ég kékje, a felhők fehérsége. Az egészséges emberi testen nincsenek ilyen színek, csupán ezek kiegészítő színei. Neked milyen a bőröd?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tarcsay Mária

Szín- és stílus tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tarcsay Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép