REJTÉLY-MISZTIKA

8 dolog, amit érdemes tudni a modern "boszorkány" vallásról, a Wiccáról - Napjainkban is sokan a hívei

Szerző:
Szabó Anna
A wicca egy újpogány vallás, és a világ számos országában él és aktív. Bár sokan helytelenül modern boszorkányok nevezik, de ez téves, mert ők a wiccák és kész. De tény és való lehetnek köztük olyanok is, akik boszorkánysággal is foglalkoznak, de a kettő nem vehető egy kalap alá. Érdemes képbe kerülnöd a hazánkban is igen népszerű vallással, ezért eláruljuk a 8 legfontosabb tudnivalót róla!

 

A Wiccát elsőként a brit Gerald Gardner kezdte népszerűsíteni 1954-ben.  Napjainkban már több ágazattal bír attól függően ki és milyen stílusban vitte anno tovább (Gardneriánus, Alexandriánus, Kelta, Angol hagyományos, hogy a legismertebbeket említsem).

Maga a Wicca szó, valószínűleg az óangol wicca szóból ered, ami boszorkánymestert vagy varázslót jelentett (ebből származik a modern angol witch, vagyis boszorkány szó is). Gardner elmondása szerint először 1939-ben hallotta a szót a csoporttól, mely beavatta a vallás tanaiba. Hitük elsősorban a természetben és a termékenységben leledzik, illetve az istenekben, mint ahogy ez a következő 8 érdemleges tudnivalóból ki is derül a számodra:

{KEPGALERIA}

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL