SZÉPSÉG

6+1 otthon is elkészíthető mézes kozmetikum - Kényeztesd magad, hisz megérdemled!

Szerző:
Szabó Anna
A mézet szépítőszerként már Kleopátra is használta, a legenda szerint minden nap mézes szamártejes fürdőt vett, hogy szépségét és fiatalságát megőrizze. Próbálj ki te is néhány máig hatásos receptet!

 

Univerzális termék

A méz finom, egészséges, sokoldalúan felhasználható nemcsak a konyhában, hanem a szépségápolásban és a gyógyításban is. Már a középkorban is alkalmazták gyógyításra, külsőleg, belsőleg egyaránt. Mai ismereteink szerint, 70 féle gyógy és fiziológiai hatással bír, azonban ez csak a megfelelően kezelt mézre érvényes. Tartalmaz szénhidrátot, B1, B2, B3, B5, B6, és C-vitamint, kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot, nátriumot, cinket és természetes antioxidánsokat. Fertőtlenítő, fájdalomcsillapító, nyugtató hatással is rendelkezik, javítja az étvágyat, elősegíti az emésztést. Felveszi a küzdelmet a baktériumokkal, támogatja a májat, a vízkiválasztást, táplálja az izmokat, enyhe hashajtó hatású. Tisztítja a vért, normalizálja a vérnyomást. A férfi potencia növelésére kiváló.

Száraz bőrre különösen ajánlott

Puhítja a bőrt és regenerálja a felszínen található sejteket, aktiválja a vérkeringést, természetes hidratáló képességgel rendelkezik. Magas a cukortartalma, így megköti a nedvességet, ezáltal varázsolja feszessé a bekent területet. A benne található antioxidánsok védik a bőrt a káros UV sugaraktól, valamint fiatalítják is azt. Ha leégtél a napon kiváló szolgálatot tesz, ezen kívül fertőtlenít és gombaölő tulajdonságokkal is bír. Szinte az egész testedre használhatod, nem fogsz benne csalódni!

Néhány jó tanács

Mielőtt nekikezdenél a házikencék készítéséhez, nem árt, ha tudsz néhány dolgot: Ahogy táplálkozásra is érdemes termelőtől vásárolt mézet használni, a házi kozmetikumokba is csak tiszta alapanyagokat tegyél. Természetesen legyenek nagyon tiszták azok az eszközök is, amelyekkel majd dolgozol. Arcbőrödre mindig hígítva használd, mert töményen dehidratál. 1:10 arányban tejjel, vagy vízzel, hígítsd fel.


 

 

 

szépség szépségápolás szépségtipp haj arc
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL