REJTÉLY-MISZTIKA

Ősi festmények a világ különböző korszakaiból, amiken ufókat örökítettek meg - Meg áll az ész!

Szerző:
Szabó Anna
Tüzes szekerek és lebegő csészealjak jelennek meg híres őskori és reneszánsz festményeken. Valamint olyan lények, akik felügyelik őket és a mai szkafanderruhára emlékeztető öltözetet viselnek. Legalábbis ezek szerint így sikerült felismerni, megörökíteni az ufókat a középkorban és a világ többi korszakában. Hihetünk a szemünknek? A művészek tényleg ufókat örökítettek meg? És vajon ők mit gondolhattak, mi a jó fene az a lebegő valami, amiben emberszerű valamik ülnek?

Bár nincs közvetlen kapcsolat a földönkívüliek és a vallási ikonok között, de kétségkívül egy csomó természetfeletti jelenség látható ezeken a képeken. A legtöbb képen lebegő fém csészealjakat láthatunk, amelyek hátuljából gyakran intenzív fénysugarak törnek elő, mintha felháborító sebességgel haladnának ezek a tárgyak, és mintha a művészek első kézből lettek volna ezeknek szemtanúik. Annyi szent, hogy ezek semmiképpen sem számítanak hétköznapi eseményeknek, de még napjainkban sem. Nehéz igazán szemetszúró, említésre méltó eseményt felidézni, de nagyon úgy fest, igenis léteznek, és ezek a szétszórt töredékek homályos utalások rájuk.

Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy ezek a festmények megbízásra készültek (az egyház vagy az állam részéről), hogy örökítsék meg ezeket a jelenségeket, amelyeket akkoriban Istennel hoztak összefüggésbe. Hivatalosan pedig az angyalok hajójának nyilvánították, mert könnyebb volt így megmagyarázni a jó népnek, semmint olyan találgatásokba bocsátkozni, amikre a papság maga sem tudta a választ.

Ugyanakkor valószínű, hogy egyes UFO észlelések egybeestek fontos történelmi és politikai eseményekkel.


A fenti képsorozatot egy késő 8. századi csata festményéből készítették, amelyben szász keresztesek ostrommal veszik körül a Sigiburg Kastélyt, Franciaországban -, amikor hirtelen egy csoport csészealj jelent meg az égen, és úgy tűnik, mintha a templom felett lebegnének. A szászok erre elmenekültek, azt hiszik, hogy a franciákat ez a "lángoló pajzs" védte meg.

Ez egy nagyon babonás időszak volt - de az emberek, mint ma, akkor is csak látták, amit láttak - bár nem igen tudták mivel összefüggésben hozni a vallást leszámítva. Az biztos, hogy nem ember tervezte repülőgépeket örökítettek meg, márpedig a legtöbbjük pont úgy néz ki, hiszen még ablakai is vannak... vajon mit gondolhattak a régi emberek az ufókról?

Egy szokatlan forrása az ufó bizonyítékoknak Ancient Art múzeumban megtalálható műalkotás, amelynek készítése több ezer évre nyúlik vissza. Gyakran úgy tűnik, hogy tartalmazza a "rendellenes" számok és földönkívüli jármű. Még egy ilyen nagy mennyiségű bizonyíték áll rendelkezésre, nehéz megérteni, mi az alkotók igyekeztek ábrázolni.

A Val Camonica, Olaszországban készült barlangi festmény i.e. előtt 10.000-ben készülhetett és nagyon úgy fest, mintha két lényt ábrázolnának védőruhában, kezükben furcsa eszközökkel. Egy másik barlangi festmény Tassili-ban, Afrikában olyan humanoidokat ábrázol, amelyek kerek sisakot viselnek és repülnek az égen. Ennek a készítése is i.e. olyan 6000-re tehető.

Aztán ott van a 15. századi kárpit a " Magnificat" (Magnificat a latin neve annak az egyházi kantikumnak, mellyel Szűz Mária Zakariás feleségének, Erzsébetnek köszöntésére válaszolt) amely burgundiai Mária életét mutatja be, Jézus anyjáét. Azonban a háttérben egy repülő kalap alakú tárgy siklik el és nincs magyarázat a megjelenésére.
Az egyik legmegdöbbentőbb anomáliát a jugoszláv freskó "A keresztrefeszítés" c. freskú ábrázolja, amit 1350-ben festettek meg, és két objektum látható a festményen, amik mintha lángoló csillagban utaznának, de konkrétan úgy néznek ki mint egy űrhajó pilótái!

Nyilvánvalónak látszik, hogy furcsa és egyben csodálatos dolgok szerepelnek az ilyen típusú festményeken, amelyeknek a művészek szemtanúi voltak, és akarva-akaratlanul de megfigyelték a jelenséget.

Nem voltak repülőgépek, időjárási ballonok, vagy kísérleti katonai repülőgépek, amelyek magyarázatul szolgálhatnának. Vajon mit gondoltak azok, akik szemtanúi voltak az ilyen járműveknek, jelenségeknek? A boszorkányok számlájára írták be? Angyaloknak, isteni jelenésnek vélték őket?

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL