- 600 g meggy
- 30 g olvasztott vaj
- 4 tojás
- 250 ml tej
- 100 g liszt
- 100 g cukor
- 1 csomag vanília cukor
- csipetnyi só
- porcukor
Kenj ki, majd liszttel szórj meg egy tepsit, szórj rá egy vékony réteg cukrot, és oszlasd el benne a meggyet. A tojásokat, a sót és a többi cukrot verd habosra, add hozzá a tejet, a lisztet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, majd alaposan dolgozd össze. Öntsd a tésztát a meggyre, majd 180 fokon süsd 40-45 percig. Ha elkészült, hintsd meg a tetejét porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK