GASZTRO

Csak olaszosan!

Szerző:
Szabó Anna
Világ életemben imádtam az olasz konyhát. Az a sokféle egészséges tésztaétel, melyekből sosem lehet elég, és természetesen a tenger friss gyümölcsei. Lepd meg magad te is, egy igazi olasz finomsággal!

Olívás-szardíniás pizza

Hozzávalók:
- A tészta elkészítéséhez:
- 15 dkg teljes őrlésű (graham) liszt
- 1 evőkanál szójaliszt
- 1 dkg élesztő
- 2 evőkanál olívaolaj
- kb. 0,8-1 dl langyos, kéz meleg víz
- tengeri só

A feltéthez:
- 3-4 evőkanál pizzaszósz
- 20 dkg paradicsom
- 25 dkg konzerv szardínia
- 10 dkg póréhagyma
- 6 dkg olajbogyó
-15 dkg reszelt márványsajt
- kevés oregano

1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, és egy evőkanál liszttel meleg helyre téve felfuttatjuk. Ezt a kovászt liszthez keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy az edény falától könnyen elváljon. A tésztát kevés olajjal átkenjük, és letakarva meleg helyen 40 perc alatt a duplájára kelesztjük majd nyújtódeszkán kinyújtjuk, és enyhén olajozott tepsire tesszük. (Ez a tésztamennyiség egy 25 cm-es átmérőjű sütőformához elég). Tetejét ismét megkenjük olajjal, villával megszurkáljuk, és 220 C fokos előmelegített sütőben 6 percig sütjük.


2. Az elősütött pizzatésztát átkenjük olajjal, majd elosztjuk rajta a pizzaszószt. Felszeletelt paradicsomot, szardíniát, karikára vágott póréhagymát, és olajbogyót teszünk a tetejére. Meghintjük oregánóval, reszelt sajttal, és a sütőben még 6-8 percig sütjük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL