A zöldborsó egészségügyi hatásai
A zöldborsó számos vitamin és ásványi anyag forrása, mint amilyen a kalcium, a vas, a réz, a cink, a mangán, illetve a C-, D- és K-vitamin. Fitoszterol tartalmának köszönhetően segít csökkenteni a koleszterin szintet, erősíti a csontoket. Bátran kijelenthetjük, hogy a zöldborsó az egyik legnagyobb tápértékkel rendelkező zöldség, ráadásul nagyon 100 grammjában mindössze 80 kalória található, így fogyókúra esetén is kitűnő választás.
Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns flavonoidokat, például karotint, luteint és zeaxantint, ahogy magnéziumot is, melynek köszönhetően erőteljes és hatékony „anti-stressz élelmiszernek” számít. Ez pedig azt jelenti, hogy érdemes minden nap fogyasztani, ha le akarod győzni a stresszt és a szorongást!
OLVASS TOVÁBB!
Kilencen haltak meg tengeri teknős fogyasztása után
Zanzibárban újabb 78 ember került kórházba ételmérgezéssel. Köztudott, hogy a veszélyeztetett tengeri teknősök elfogyasztása életve...
KÖZÉRZETVigyázat! A testbeszéded megakadályozhatja, hogy jó benyomást kelts
A munkahelyi viselkedésünk tudat alatt sokat elárul rólunk másoknak. Íme, néhány jó tanács a szakértőktől!...
KÖZÉRZETÚj trend a vitaminfúzió
Megérkezett az intravénás egészségfokozó....
Mi az a szendvicspozíció?
Aki középvezetői pozícióban van, annak egyszerre több érdekeltséget is figyelembe kell vennie....
KÖZÉRZETA szezonális allergia
A kellemes tavaszi idő beköszöntével, egyre inkább szeretnénk kiszakadni a téli bezártságból és minél több időt a szabadban, friss ...
KÖZÉRZETBebizonyosodott: tényleg gyógyító hatása van az érintésnek
Az érintés enyhítheti a fájdalmat és a szorongást. Még a rövid érintések is javítják a mentális egészséget....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK