KÖZÉRZET

Edd ezt minden nap, és felejtsd el a stresszt és a szorongást!

Szerző:
Szabó Anna
A borsó az egyik legrégebben termesztett kultúrnövényünk, nagyon fontos szerepe van az emberi táplálkozásban. Eredete még ma sem teljesen tisztázott, de sokan Délnyugat-Ázsiát jelölik meg származási helyéül. Ma már az egész világon termesztik, és a szervezetre való hatása elképesztő.

 

 A zöldborsó egészségügyi hatásai

A zöldborsó számos vitamin és ásványi anyag forrása, mint amilyen a kalcium, a vas, a réz, a cink, a mangán, illetve a C-, D- és K-vitamin. Fitoszterol tartalmának köszönhetően segít csökkenteni a koleszterin szintet, erősíti a csontoket. Bátran kijelenthetjük, hogy a zöldborsó az egyik legnagyobb tápértékkel rendelkező zöldség, ráadásul nagyon 100 grammjában mindössze 80 kalória található, így fogyókúra esetén is kitűnő választás.

 

Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns flavonoidokat, például karotint, luteint és zeaxantint, ahogy magnéziumot is, melynek köszönhetően erőteljes és hatékony „anti-stressz élelmiszernek” számít. Ez pedig azt jelenti, hogy érdemes minden nap fogyasztani, ha le akarod győzni a stresszt és a szorongást!

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL