FÉSZEK

Illatos karácsony

Szerző:
Szabó Anna
Egyre közelebb kerülünk a szentestéhez. Már az orrunkban érezzük a karácsony jellegzetes illatait. Potpourris díszítőelemekkel mégjobban kihangsúlyozhatjuk az ünnepi hangulat minden egyes percét. Kellemes készülődést kívánunk!

Illatozó lámpások

Elkészítés:
Hengeres üvegedénybe állíthatunk színes, illatos gyertyákat, majd töltsük meg félig potpourrival. Égősort is helyezhetünk dunsztos üvegbe, amire szintén potpourrit szórunk. Az üveg tetejét egy vékonyabb anyaggal fedjük le.


Csalogató ablakdekoráció

Elkészítés:
A legpompásabb ablakdekoráció, amely igazán szép látványt nyújt kívülről és belülről nézve egyaránt. Egy magasabb üvegvázába vagy pohárba állítsunk vastag színes gyertyákat. A biztonság kedvéért érdemes a gyertyák talpát viasszal vagy ragasztóval a tartók aljához rögzíteni. A párkányon remekül mutat majd. Gyümölcsöket, különböző terméseket helyezhetünk a gyertyadíszek mellé.


Csillogó fények

Bármilyen karácsonyi lámpást készíthetünk, hiszen mind-mind csodálatos hangulatot teremt otthonunkban. Következzen egy igen egyszerű alapanyagból készíthető dekoráció. Nem kell hozzá más, csak vékonyabb világos színű kartonpapír, amelyet könnyebb kilyuggatni, és fényes arany vagy ezüst fólia.

Elkészítés:
Vékonyabb kartonpapírból vágjunk henger vagy süveg alakú formát, készítsünk csillag, hold, karácsonyfa és egyéb mintázatokat, majd ragasszunk a felületére fényes fóliát és abból is vágjuk ki a megfelelő mintákat, hogy a formába helyezett mécses vagy nagyobb gyertya fénye jól látszódhasson.


Gyümölcsvarázs

Elkészítés:
Kristály kínálótálra vagy átlátszó üvegedénybe két szintben helyezzünk fel ízlés szerint különböző gyümölcsöket. Pl. alma, narancs, citrom, lime, dió, mogyoró. A narancsokat, almát tűzdeljük meg csillagánizzsal, és helyezzünk a gyümölcsök közé masnival összekötött egész fahéjrudakat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL