SZÉPSÉG

"Marokkó kincse" - A természetes szépség titka

Szerző:
Szabó Anna
Szépséged megőrzése érdekében, különösen ősszel, érdemes odafigyelni hajad, bőröd és körmöd ápolására. A hidegen sajtolt növényi olajok egyre nagyobb szerepet kapnak a szépségápolásban, hiszen rendkívül értékes anyagokat tartalmaznak, melyekkel megóvhatjuk természetes szépségünket. Itt az idő, hogy megismerd a különleges és exkluzív argánolajat, melyben a szépség titka rejtőzik! 

 Az argán olaj tulajdonságai

A Marokkóból, a Szahara környékéről származó tövises, örökzöld fa  csonthéjas  magjából, az argán dióból nyerik az értékes argánolajat, melyet „Marokkó aranyaként” is emlegetnek, hiszen hatása miatt a világ egyik legértékesebb olaja, aminek a marokkói nők szépsége is köszönhető.  Az argán olaj természetes hatással bír, és az összes olyan fontos anyag megtalálható benne, ami nélkülözhetetlen a szépségápolásban. Jelentős mértékben tartalmaz E-, A-, és F-vitamint, antioxidánst, valamint ránctalanító, bőrtápláló és hidratáló hatása miatt is kiváló csodaszer.

Igazi luxus  a szépségápolásban

Bőr

A marokkói argánolaj igencsak alkalmas minden bőrtípus ápolására, de különösen az érzékeny bőr kezelésére. Az olaj mélyen hidratál, táplálja és védi a bőrt az öregedési folyamatoktól,  növeli a rugalmasságot, és a striák kialakulását és csökkenti. Ajánlott fürdés után kis mennyiséget bemasszírozni a bőrbe, hogy az finom, puha tapintású, ellenállhatatlan legyen.

Haj

Fényes, dús, egészséges, könnyen kezelhető hajkoronát szeretnél? Az antioxidánsban és az esszenciális zsírsavakban gazdag olaj megújítja a töredezett, rakoncátlan, fénytelen tincseidet, és a visszaállítja hajad rugalmasságát, kezelhetőségét. Hajpakolásként vagy hajvégápolóként is bátran alkalmazhatod. Érdemes átfésülni vele a hajadat hajmosás előtt, majd egy fél óra elteltével öblítsd ki. Hajad puha, lágy, fényes tapintású lesz. Zsíros hajra is kifejezetten ajánlott, mivel csökkenti a faggyútermelést, óvja és hidratálja a haj struktúráját.

Köröm

Természetesen a körmeid erősítése sem maradhat el. Ha repedezett, gyengék a körmeid, akkor bátran bevetheted a „marokkói kincset”. Dörzsöld át őket néhány csepp argánolajjal, és hagyd, hogy beszívodjon. Meglátod, hálásak lesznek, hiszen elfelejtheted a gyenge, tördezett körmöket, ráadásul a körömágyad bőre is ápolt lesz.

Mennyibe kerül a sivatagi elíxir?

A folyékony aranyként emlegetett csodaszert még hazájában, Marokkóban sem adják túl olcsón, hiszen ott is tudják,hogy mennyire hasznos és értékes anyagról van szó.  Nálunk 100 ml olaj átlagosan kb 4-5000 Ft körül van, mely drogériákban, bioboltokban beszerezhető. Mivel az olaj elég drága, ezért érdemes keverni más, értékes olajjal is, mint például a ricinus, a kókusz, vagy az olivaolaj.

Női Portál tipp: Ha Marokkóban vagy Tunéziában jársz, érdemes ott megvásárolni  az argánoljat, ugyanis meglehetősen olcsóbb, mint hazánkban. 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL