REJTÉLY-MISZTIKA

Összeesküvés a múzeumban

Szerző:
Szabó Anna
Lehet, hogy a spanyol múzeumok olyan csontokat őriznek, amelyek azt bizonyítják, hogy egykor régen itt is éltek óriások?

Feltételezések szerint az óriások hazája a Pireneusok hegysége, sőt meglehet, egy-egy még mindig él ott belőlük. Állítólag rengeteg hatalmas csontvázat ástak ki a Cerdanya tartományban lévő oreni dolmenből. A csontokat a szomszédos város lakója őrizte egy darabig, aztán a barcelonai Archeológiai múzeumba kerültek, ahonnan aztán nyom nélkül eltűntek.



Egy háromméteres óriás csontvázát találták meg Garósban (Pirineo de Lleida), Katalóniában

A helyi pap is látta még a hatalmas csontokat, de azok azóta eltűntek. Ezek az eltűnések sokakban azt az érzést keltik, hogy vannak, akik nem szeretnék, hogy az eddig kialakított antropológiai és paleontológiai elveken változtatni kelljen.



Mi lenne az emberi kultúrákból óriások nélkül?


Hiszen benne vannak a népmesékben, Európától Ázsián át Amerikáig mindenhol. És benne vannak a szent könyvekben. Csodáljuk és irigyeljük őket. A középkori emberek, akik egy időre elfeledkeztek a már felfedezett műszaki csodákról, az óriások művének tartották a Római Birodalom bonyolult építményeit. Lehet, hogy nekünk már csak a fantasy-történetek óriásai maradtak, de a régiek emlékeit még kutathatjuk.


Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL