GASZTRO

Marhagulyás alföldiesen

Szerző:
Szabó Anna
Laktató tartalmas finomság. Egy igazi mesterszakács számára elengedhetetlen a jó gulyás elkészítése, mégpedig nem is akárhogyan. Szeletelj hozzá puha, vastag kenyeret és tömd meg a család bendőjét.

Marhagulyás alföldiesen

Hozzávalók:
- 1,20 kg marhalábszár
- 10 dkg zsír
- 15 dkg vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- csipetnyi köménymag
- 1 mokkáskanál törött bors
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 80 dkg burgonya
- 1 tojás
- evőkanál liszt
- só

A marhalábszárat rostjával keresztbe kockára vágjuk, hideg vízben átmossuk. Levesfőző fazékban zsírt hevítünk, és a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát zsemleszínűre pirítjuk benne, majd megpaprikázzuk, és beletesszük a kockára vágott lábszárat. Hozzáadjuk a köménymagot, megsózzuk, megborsozzuk és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús a saját levét elfőtte, időnként kevés vizet öntünk alá. Ha a hús már majdnem puha, beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, zöldpaprikát, a kockára vágott burgonyát, és együtt puhára főzzük. A tojásból és a lisztből csipetkéket készítünk, beleszórjuk a levesbe és egy-két percig főzzük.

Elkészítési idő: 2 óra

Italajánló: Nagyrédei Kékfrankos


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL