Marhagulyás alföldiesen
Hozzávalók:
- 1,20 kg marhalábszár
- 10 dkg zsír
- 15 dkg vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- csipetnyi köménymag
- 1 mokkáskanál törött bors
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 80 dkg burgonya
- 1 tojás
- evőkanál liszt
- só
A marhalábszárat rostjával keresztbe kockára vágjuk, hideg vízben átmossuk. Levesfőző fazékban zsírt hevítünk, és a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát zsemleszínűre pirítjuk benne, majd megpaprikázzuk, és beletesszük a kockára vágott lábszárat. Hozzáadjuk a köménymagot, megsózzuk, megborsozzuk és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús a saját levét elfőtte, időnként kevés vizet öntünk alá. Ha a hús már majdnem puha, beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, zöldpaprikát, a kockára vágott burgonyát, és együtt puhára főzzük. A tojásból és a lisztből csipetkéket készítünk, beleszórjuk a levesbe és egy-két percig főzzük.
Elkészítési idő: 2 óra
Italajánló: Nagyrédei Kékfrankos
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK