PASISZEMMEL

Mit ne tegyél a randin?

Szerző:
Szabó Anna
Szombaton randim van! – boldogan közli egy kedves női hang. Röpke idő elteltével pedig hallani, hogy a kezdeti lelkesedés már csak a homályban tapintható. Mi történik körülöttem? - teszed fel önmagadban a kérdést! A titok abban rejlik, hogy hibázol – elkövetsz néhány tipikusan csajos gikszert, amitől mi férfiak, menekülünk. Tehát előbb gondolkodj, majd cselekedj, de ne add fel!

A randi nem ceremónia!

Az első benyomás bármely találkozóra bélyegként hat. Egy randi alkalmával pedig hatalmas súlya van, hiszen itt dől el, hogy milyen mértékben lesz jelentősége annak a bizonyos találkozónak a felek jövőbeni életében. Kényes ez a helyzet, hiszen egy sors kezdeti fázisa játszódik le néhány momentum alatt. Ezt begyakorolni nem lehet, hiszen minden egyén más karakterrel rendelkezik. Természetesen egy rutin alakul ki azon személyekben, akik a randizás területén már tapasztaltabbak, de ezt ceremóniaszerűen kezelni nem lehet.

Azonban hangsúlyozom, hogy ne add fel! Ha másnak sikerült, akkor neked is fog, csak járj nyitott szemmel, és a hibáidból tanulj.

Ne tervezz!

Úgy érzed az első randi után, és ami talán még drasztikusabb, már néhány órás beszélgetés után, hogy az a pasi az álompasi, és te már lelki szemeid előtt látod, ahogy az oltárhoz vezet, két csodaszép gyereketek lesz, kertes házban fogtok élni, az udvaron pompáznak a színes virágok, és Bodri kutya lelkesen szaladgál a két kis lurkóval.
Az ilyen típusú lelkesedés az őrületbe tud kergetni egy ép elmével rendelkező pasit. A rajongás valóban imponáló, de nem a beteges. Ezzel csak elüldözöl magad mellől minket – esélyt sem adva a kibontakozásra.

Ne szerepelj!

Törekedj a kölcsönös kommunikációra! A randi lényege, hogy megismerd a partnert, tehát nem csak rólad kell, hogy szóljon a találkozás. Azzal, hogy folyton te beszélsz, női témákról fecsegsz, vagy csak a te érdeklődési köröd tematikája kerül terítékre, és lelkesen adod elő magad, azzal még nem nyertél. Hiszen ez által nem ismered meg a veled szemben ülő pasit, csak eljátszod a nagy dumást. A kommunikáció nem egyirányú – érdeklődj, merj kérdezni, de tanulj meg hallgatni is.

 

Légy önmagad!

Tehát ne kamuzz, ne játszd meg önmagad! Azzal, hogy a sminkkészleted minden színpalettáját magadra mázolod, és a ruhatáradat számtalan alkalommal feltúrod a randi előtt, mert te különböző nőideálokat akarsz megtestesíteni. Hiszen megvan rá az esély, hogy a pasinak az bejön, és akkor miért ne lehetnék néhány randi erejéig én az a nő. Ez naiv és gyerekes dolog! Nevetséges, hogy ilyen módszerekkel akartok hódítani. Nem is akarom tudni, hogy milyen forgatókönyv játszódik le ilyen esetben, a fejetekben, de az biztos, hogy kamuzni nem tudtok egész életetekben, mert előbb vagy utóbb fény derül a játékra.

Az a bizonyos „valaki" téged akar megismerni, veled akar beszélgetni, a következő randi alkalmával újra téged akar látni és hallani, majd veled akar tervezni. Nem kell ide egyszemélyes színjátszó csoport vagy kamu szerepkör, csak te kellesz és ő. A többi pedig fluktuál, mert az élet nem egy forgatókönyv szerint megírt eseménysorozat.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL