GASZTRO

Budai szelet

Szerző:
Szabó Anna
Ha a család szereti az isteni krémes finomságokat, akkor ez a csokoládémázzal nyakon öntött sütemény biztosan nagy sikert arat majd. Kiadós és különlegesen finom.
Hozzávalók:

A tésztához:

35 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
½ kávéskanál szódabikarbóna
tejföl


A töltelékhez:

15 dkg kristálycukor
½ l tej
3 evőkanál liszt
15 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál tej


A csokoládémázhoz:

15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 púpos kávéskanál kakaó
2 kávéskanál liszt
2 evőkanál tej


A tészta elkészítése:

1. A megpuhított vajat vagy margarint elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, azután a tojással, cukorral, és annyi tejföllel, hogy a tésztával könnyen dolgozhassunk, összegyúrjuk.
2. Két, vagy három felé osztjuk, cipókat formálunk, és egy ideig pihentetjük.
3. Nagyobb sütőtepsin két vagy három lapot sütünk. Mikor a lapok kihűltek, a töltelékkel megtöltjük, és a tetejét csokoládémázzal bevonjuk. Másnap szeleteljük fel.


A töltelék elkészítése:

1. A kristálycukrot egy nagyobb edényben barnára pirítjuk, felöntjük ¼ liter forró tejjel, és addig forraljuk, míg teljesen megolvad. Folytonosan kevergetve beleöntjük a másik ¼ liter tejben elkevert lisztet, és sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük.
2. A vajat a 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál tejjel habosra kikeverjük, majd kanalanként, minden kanál masszát jól elkeverve, hozzáadjuk a kihűlt pépet.
3. Rákenjük a már teljesen kihűlt egyik tésztára, és betakarjuk a másik lappal.


A csokoládémáz elkészítése:{SZAVAZAS}

1. A margarint kis lángon felolvasztjuk, belekeverjük a porcukrot, majd a kakaót, végül folytonosan kevergetve a finomlisztet és a tejet. Addig kevergetjük, míg mindez teljesen összeáll.
2. Levesszük a tűzről, és azonnal a tésztára öntjük, majd elsimítjuk. Másnapig állni hagyjuk.


Nehézségi fok:


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL