GASZTRO

Bácskai rizses hús magyaros vegyes salátával

Szerző:
Szabó Anna
A leghíresebb magyar ételek közé tartozó tartalmas eledel igazi unicumnak számít a gasztronómiában, és igen nagy népszerűségnek örvend a magyar családok körében!

Bácskai rizses hús magyaros vegyes salátával

Hozzávalók:

- 1,60 kg sertéslapocka
- 200 g sertészsír
- 300 g tisztított vöröshagyma
- 600 g rizs
- 5 db csemege zöldpaprika
- 3 db csemege paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ cs petrezselyemzöld
- 5 dl csontlé
- só
- fűszerpaprika
- csípős paprika


Ekészítése:

A sertéslapockát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk. Rozsdamentes edényben kevés zsíron a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát , megszórjuk fűszerpaprikával, kevés csontlével felengedjük, és zsírjára visszapirítjuk. Hozzáadjuk az elkészített sertéshúst, nyílt lángon fedő alatt pörköljük. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk az erejétől megtisztított, kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot, és rövid lében tovább pörköljük. Végül hozzákeverjük a külön edényben párolt rizst, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Tetejét szeletekre vágott zöldpaprikával és paradicsommal díszítjük.


Magyaros vegyes saláta

Hozzávalók:

- 1 kg csemege húsos paprika
- 1 kg csemege paradicsom
- 1 kg tisztított friss uborka
- 5 db fejes saláta
- 2 db citrom
- 1 cs petrezselyemzöld
- 2 cs metélőhagyma
- só, őrölt bors, porcukor, ecet, olaj

Elkészítése:

A csemege húsos paprikát megmossuk, kicsumázzuk, szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük. A csemegeparadicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk, félretesszük. Az uborkát megmossuk, hámozzuk, szeletekre vágjuk, félretesszük. A fejes salátát megmossuk, negyedekbe vágjuk, félretesszük. Az így előkészített nyersanyagokat külön-külön beízesítjük. Üvegtálra ízlésesen felrakjuk az elkészített paprikasalátát, a paradicsomsalátát, uborkasalátát, és a salátalébe (kevés víz, só, porcukor, citrom, finomra vágott petrezselyemzöld, olaj) mártott fejes salátát. Kevés olajjal meglocsoljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, és metélőhagymával. Díszíthetjük reszelt főtt tojással, rokforttal, tejföllel, vagy joghurttal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL