Bácskai rizses hús magyaros vegyes salátával
Hozzávalók:
- 1,60 kg sertéslapocka
- 200 g sertészsír
- 300 g tisztított vöröshagyma
- 600 g rizs
- 5 db csemege zöldpaprika
- 3 db csemege paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ cs petrezselyemzöld
- 5 dl csontlé
- só
- fűszerpaprika
- csípős paprika
Ekészítése:
A sertéslapockát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk. Rozsdamentes edényben kevés zsíron a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát , megszórjuk fűszerpaprikával, kevés csontlével felengedjük, és zsírjára visszapirítjuk. Hozzáadjuk az elkészített sertéshúst, nyílt lángon fedő alatt pörköljük. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk az erejétől megtisztított, kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot, és rövid lében tovább pörköljük. Végül hozzákeverjük a külön edényben párolt rizst, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Tetejét szeletekre vágott zöldpaprikával és paradicsommal díszítjük.
Magyaros vegyes saláta
Hozzávalók:
- 1 kg csemege húsos paprika
- 1 kg csemege paradicsom
- 1 kg tisztított friss uborka
- 5 db fejes saláta
- 2 db citrom
- 1 cs petrezselyemzöld
- 2 cs metélőhagyma
- só, őrölt bors, porcukor, ecet, olaj
Elkészítése:
A csemege húsos paprikát megmossuk, kicsumázzuk, szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük. A csemegeparadicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk, félretesszük. Az uborkát megmossuk, hámozzuk, szeletekre vágjuk, félretesszük. A fejes salátát megmossuk, negyedekbe vágjuk, félretesszük. Az így előkészített nyersanyagokat külön-külön beízesítjük. Üvegtálra ízlésesen felrakjuk az elkészített paprikasalátát, a paradicsomsalátát, uborkasalátát, és a salátalébe (kevés víz, só, porcukor, citrom, finomra vágott petrezselyemzöld, olaj) mártott fejes salátát. Kevés olajjal meglocsoljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, és metélőhagymával. Díszíthetjük reszelt főtt tojással, rokforttal, tejföllel, vagy joghurttal.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK