Hozzávalók
Tészta: 45 -50 dkg liszt
20 dkg zsír
20 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
annyi tej, hogy jól nyújtható legyen
Töltelék:
30 dkg porcukor
15 dkg zsír
2 dl tej
30 dkg darált mák
20 dkg liszt
4 tojás felvert fehérje
meggylekvár
10 dkg csokoládé
Elkészítés
A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, majd belerakjuk a porcukrot, a sütőport, a tojásokat és a tejet. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. A töltelékhez először összekeverjük egy tálba a tejet, a lisztet, a zsírt és a sütőport, a porcukrot és a mákot egy külön tálba összekeverni, ezeket óvatosan összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a felvert tojások habját. A kinyújtott tésztát megkenjük meggylekvárral, erre halmozzuk a tölteléket és a tészta másik kinyújtott felével beborítjuk. Előmelegített sütőben kb. 30-45 percig sütjük. A tetejét beborítjuk csoki mázzal.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK