GASZTRO

Mákos süti vagyis "A Stadion"!

Szerző:
Szabó Anna
Barátom nagymamája készíti el nekünk mindig ezt a sütit, mert ő tudja olyan „stadionosra” készíteni. A lényege, hogy a közepe „beessen”, így ezáltal úgy néz ki a süti, mint a stadion, a széle meg mintha a lelátó lenne. Igaz, a hozzávalók miatt kicsit költségesnek tűnik, de ha valaki ezt egyszer kipróbálja, akkor szinte biztos, hogy még egyszer meg akarja majd sütni!

 

Hozzávalók

Tészta: 45 -50 dkg liszt
20 dkg zsír
20 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
annyi tej, hogy jól nyújtható legyen

Töltelék:

30 dkg porcukor
15 dkg zsír
2 dl tej
30 dkg darált mák
20 dkg liszt
4 tojás felvert fehérje
meggylekvár
10 dkg csokoládé

Elkészítés

A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, majd belerakjuk a porcukrot, a sütőport, a tojásokat és a tejet. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. A töltelékhez először összekeverjük egy tálba a tejet, a lisztet, a zsírt és a sütőport, a porcukrot és a mákot egy külön tálba összekeverni, ezeket óvatosan összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a felvert tojások habját. A kinyújtott tésztát megkenjük meggylekvárral, erre halmozzuk a tölteléket és a tészta másik kinyújtott felével beborítjuk. Előmelegített sütőben kb. 30-45 percig sütjük. A tetejét beborítjuk csoki mázzal.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL