GASZTRO

Töltött cukkini - egy könnyed ebéd a karácsonyi dőzsölés előtt

Szerző:
Szabó Anna
Már alig néhány nap van karácsonyig. A családban már mindenki az ünnepre készül, ilyenkor érthető, ha nincs kedvünk sokáig pepecselni a családi ebéddel. Íme, egy receptötlet, ami nem csak finom, de alig félóra alatt el is készíthető.

 

Hozzávalók:

– 2db közepes, zsenge cukkini
– 250g sertés darált hús
– 2 gerezd fokhagyma
– Kapor ízlés szerint
– Só, bors
– Reszelt parmezán

A cukkinikat hosszában félbevágjuk, majd kivájjuk a közepüket (elég csak a magos részt), ezután sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajjal kikent tepsibe vagy hőálló tálba fektetjük. A darált húst egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, ízesítjük a reszelt fokhagymával, sóval, borssal és az apróra vágott kaporral. Ha esetleg nincs otthon darált hús használhatunk löncshúst is, ebben az esetben nem szükséges megpirítani a húst, elég csak összekeverni a hozzávalókkal, figyeljünk a sózással is, a löncshús ugyanis már eleve tartalmaz némi sót! Miután a töltelék kész van, töltsük meg vele a cukkinikat, végezetül szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük először alufólia alatt, majd félidőtől a fóliát levéve. Akkor van kész, ha a cukkini puha, a sajt pedig megpirult a tetején.
Tökéletes egytálétel!

Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL