GASZTRO

Káposztástészta kicsit másként

Szerző:
Szabó Anna
A káposztástésztát mindenki szereti. De még ezt a régi klasszikust is feldobhatjuk, és nem is kell hozzá más, mint egy icipici változtatás. Mert mi lesz akkor, ha a hagyományos jól megszokott fehérkáposztát valami mással helyettesítjük? Íme, a kelbimbóval készített káposztás tészta!

 


Hozzávalók:

– 250g kelbimbó
– 1 evőkanál cukor
– Olaj
– Só, bors
– Kockatészta

A recept teljesen ugyanaz, mint a hagyományos fehérkáposztából készített tészta esetében. Az olajt egy magas falú serpenyőben felmelegítjük, majd beletesszük a cukrot és megpirítjuk, ezután rátesszük a vékony csíkokra vágott kelbimbót, sózzuk, majd puhára pároljuk. Közben a tésztát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Mikor a káposzta már puha, tegyük bele a tésztát, és keverjük össze. Ezután már ehetjük is! Borssal vagy cukorral megszórva tálaljuk, ki hogy szereti.

Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL