Hozzávalók:
– 250g kelbimbó
– 1 evőkanál cukor
– Olaj
– Só, bors
– Kockatészta
A recept teljesen ugyanaz, mint a hagyományos fehérkáposztából készített tészta esetében. Az olajt egy magas falú serpenyőben felmelegítjük, majd beletesszük a cukrot és megpirítjuk, ezután rátesszük a vékony csíkokra vágott kelbimbót, sózzuk, majd puhára pároljuk. Közben a tésztát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Mikor a káposzta már puha, tegyük bele a tésztát, és keverjük össze. Ezután már ehetjük is! Borssal vagy cukorral megszórva tálaljuk, ki hogy szereti.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK