2018. június 25. - Vilmos
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 25. - Vilmos
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A titokzatos 51-es körzet

Wadolowska Balogh Orsolya

Egy katonai bázis, ahol az összeesküvés elméletek szerint minden megtörténhet. Ufó észlelések, titkos kísérletek a földönkívüliekkel, még titkosabb repülési tesztek, és még azoknál is titokzatosabb fegyver és repülőgép csodák kipróbálása. Mi igaz Amerika egyik legsötétebb, legeldugottabb és leginkább vitatható körzetével?


Ufó paradicsom vagy a Harcászat Mekkája?


Emlékezzünk csak a jó öreg Mulder ügynökre, aki félelmet nem ismerve, nem kevés beütéssel üldözte az ufókat, és még az 51-es körzetbe is beszökött. De mit lehet tudni ténylegesen erről a helyről?


Az 51-es körzet Nevadában található, az Amerikai Egyesült Államok nyugati részén. A terület a Groom Lake elnevezésű kiszáradt tóban helyezkedik el, amitől nem messze délre, egy titkos katonai repülőtér van. Illetve, hogy a tó alatt egy hatalmas földalatti bázis rejlik, ahol különböző szigorúan bizalmas feladatokat látnak el. Mégis, állítólag a körzet elsődleges szerepe a kísérleti repülőgépek és fegyverek kipróbálása és fejlesztése. Ez még egészen vállalható is, annyira, hogy a CIA 2013. augusztus 16-án be is ismerte, hogy valóban vadász- és felderítőgépeket, fegyvereket tesztelnek. Ez volna a körzettel kapcsolatos hivatalos beismerés.

Foto: www.lazygranch.com


De akkor miért állítják egyesek, hogy itt igazából földönkívüli kísérleteket végeznek? Talán a túlzott titoktartás miatt, ami körülövezi? Vagy a szokatlan légköri jelenségekről azonosítatlan repülő tárgyakról, amiket később azzal magyaráztak, hogy néhány lopakodót (pl. Lockheed, A-12 Blackbird, U-2) az esti órákban tesztelnek, és az akkori repülési magasság felett repülő gépek ezüstös alsó vázán gyakran visszatükröződött a napfény? Minderről már az ötvenes évek óta beszélnek, és ezek összessége hozzájárulhatott az emberi fantázia beindításához. A modern ufó kutatók és összeesküvés elmélethívők szerint, a körzetben repülő csészealjakat tárolnak, vizsgálnak és vadul igyekszenek megfejteni az ufó-technológiai kistitkait, de talán már gyártják is ezeket az új fegyvereket és hajókat. Volt, aki egyenesen azt állította, hogy a híres Roswell-ben lezuhant ufó gépet is itt tárolják. A leghajmeresztőbb állítások közé tartozik, hogy beszereztek néhány szürke cimborát, akiket felboncolnak, tanulmányoznak, vagy éppen tárgyalásokat folytatnak velük. Megint mások szerint, különleges energiafegyvereket tesztelnek. Tiszta Star Wars leszünk nemsokára.


Néhány száj eljárt


Természetesen a bázison dolgozóknak titoktartási szerződéseket kellett aláírniuk és elvileg olyan oktatáson is részt kellett venniük, hogy kinek mit kell hazudniuk, ha a munkájukról kérdezik őket. Néhány száj mégis eljárt…


Például Kenneth Collins tesztpilótáé, aki 1963-ban egy Oxcart típusú lopakodó tesztelése közben lezuhant, mire az 2009-ben elmesélte a Los Angeles Timesnak, hogy mi is történt pontosan. Mikor lezuhant, három helyi talált rá egy és elvitték a repülőgép roncsaihoz, és azt hazudta nekik, hogy atomfegyver van a gépen. A CIA később titoktartási nyilatkozatot íratott alá mindhárom férfival, Collinst ezután kitudja miért, drogok segítségével kivallatták a zuhanás minden részletéről…


Aztán egy másik eset 1994-ből. A bázis öt korábbi dolgozója és két másik munkás özvegye egy jogásszal beperelte az amerikai légierőt. Kártérítést követeltek, azon a jogcímen, hogy az ott végzett munka miatt romlott az egészségi állapotuk. Az volt a feladatuk, hogy hetente kétszer elégessék a körzetben felhalmozott, veszélyes hulladéknak számító szemetet. Csakhogy a bázis létezését semmi sem igazolta, és a beidézettek is jóformán arcon nevették a vádlóikat, hogy az 51-es körzet nem létezik, így nem csoda, ha az évekig tartó per után a bíró bizonyítékok hiányában ejtette a dolgot, és senki sem kapott semmiféle kártérítést.

Foto: www.taringa.net


Ám a leghíresebb eset, Bob Lazar ügye. A körzet dolgozója a nyilvánosság elé tárta azt az állítását 1989-ben egy tévés műsorban, hogy a bázison földönkívüliekkel kísérleteznek, de persze nem tudta alátámasztani az állításait. Továbbá azt mesélte, ottléte alatt antigravitációs kutatásokat végzett földönkívüli csészealjakon, amelyek a Zeta Reticuli rendszerből származnak. Ez már csak olaj volt a tűzre az ufó imádóknak és George Lucasnak a folytatáshoz.


Virágzik az ufó biznisz


Az 51-es körzet környéke nem kevés hasznot húzott az ufó sztorikból. A hely, mint a Megmagyarázhatatlan Jelenségek Tárháza annyira népszerűvé vált, - bizonyára a hollywood-i filmek hatására is – hogy komplett turizmusa van. Annak ellenére, hogy egy tiltott területről beszélünk, olyannyira, hogy ha már öt percnél tovább bámulod a határvonalat, megjelenek a hivatalos szervek, hogy távozásra szólítsanak fel, vagy egy ötezer dolláros bírsággal sújtanak. Akár el is zárhatnak pár órára. Ugyanis a bázis 24 kilométeres körzete lezárt területnek számít, beleértve a légteret is, egészen a világűrig. Ennek ellenére mégis hívogató "Köszöntelek, Földlakó" táblák fogadják az embereket a Nevada sivatag egyes részein, az útmelletti bisztrók színes földönkívüli képekkel és szuvenírekkel vannak tele, pózoló és csinos kis szürkékkel meg csillivilli csészealjakkal és a menün az alienburger is szerepel. 1996-ban Nevada kormányzója átkeresztelte az 51-es körzet közeli falut átszelő autópályát, amelynek azóta hivatalosan is az a neve, hogy "földönkívüli sztráda".

Foto: badassdigest.com

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Tudd meg, mi történik a testeddel, ha egy hétig sok zellerszárat eszel

Tudd meg, mi történik a testeddel, ha egy hétig sok zellerszárat eszel

A friss, ropogós zeller rudak majdnem 95%-a víz, és a testre gyakorolt hatásuk csodálatos. Talán itt az ideje, hogy beilleszd az étrendedbe. Most megtudhatod, milyen egészséges is a zeller, ahogy azt is, hogy mi történik a testeddel, ha rendszeresen fogyasztod.

Tovább »
Segíts Mr. Wilsonnak elkapni a tiszteletlen gyerekeket! - Játékos teszt

Segíts Mr. Wilsonnak elkapni a tiszteletlen gyerekeket! - Játékos teszt

Ezek a fiúk azt hiszik, hogy büntetlenül átugorhatnak az öreg Mr. Wilson udvarán, lerövidítve az iskola felé az útjukat, miközben letapossák a virágokat. Már többször kérte őket Mr. Wilson, hogy ne tegyék, de a tiszteletlen fiúkat nem érdekelte. Most viszont igazán begurult, ezért hívja a közelben járőröző rendőrt, hogy kapja el őket! Segíts Mr. Wilsonnak megtalálni a rendőrt, hogy végre legyen, aki tiszteletre neveli a gyerekeket!

Tovább »
Melyik a leggyönyörűbb nő szerinted? - Választásod rámutat, mi a legvonzóbb benned mások számára

Melyik a leggyönyörűbb nő szerinted? - Választásod rámutat, mi a legvonzóbb benned mások számára

Ha kiválasztod a számodra legszebb nőt az alábbiak közül, máris megtudhatod, hogy mások hogyan vélekednek rólad. Próbáld ki az alábbi tesztet és tudd meg, mi a legvonzóbb benned!

Tovább »

Kalkulátor

A színek ereje

Milyen színek vesznek körül? Milyen színű ételeket fogyasztasz? Ha egy szín túlságosan jelen van életedben, az nagy jelentőséggel bír. Mint ahogy az is, ha az egyik hiányzik belőle. Válaszd ki, melyik az, és tudd meg, mire van szükséged és mit üzen neked.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tarcsay Mária

Szín- és stílus tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tarcsay Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép