2017. szeptember 26. - Jusztina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. szeptember 26. - Jusztina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A titokzatos 51-es körzet

Wadolowska Balogh Orsolya

Egy katonai bázis, ahol az összeesküvés elméletek szerint minden megtörténhet. Ufó észlelések, titkos kísérletek a földönkívüliekkel, még titkosabb repülési tesztek, és még azoknál is titokzatosabb fegyver és repülőgép csodák kipróbálása. Mi igaz Amerika egyik legsötétebb, legeldugottabb és leginkább vitatható körzetével?


Ufó paradicsom vagy a Harcászat Mekkája?


Emlékezzünk csak a jó öreg Mulder ügynökre, aki félelmet nem ismerve, nem kevés beütéssel üldözte az ufókat, és még az 51-es körzetbe is beszökött. De mit lehet tudni ténylegesen erről a helyről?


Az 51-es körzet Nevadában található, az Amerikai Egyesült Államok nyugati részén. A terület a Groom Lake elnevezésű kiszáradt tóban helyezkedik el, amitől nem messze délre, egy titkos katonai repülőtér van. Illetve, hogy a tó alatt egy hatalmas földalatti bázis rejlik, ahol különböző szigorúan bizalmas feladatokat látnak el. Mégis, állítólag a körzet elsődleges szerepe a kísérleti repülőgépek és fegyverek kipróbálása és fejlesztése. Ez még egészen vállalható is, annyira, hogy a CIA 2013. augusztus 16-án be is ismerte, hogy valóban vadász- és felderítőgépeket, fegyvereket tesztelnek. Ez volna a körzettel kapcsolatos hivatalos beismerés.

Foto: www.lazygranch.com


De akkor miért állítják egyesek, hogy itt igazából földönkívüli kísérleteket végeznek? Talán a túlzott titoktartás miatt, ami körülövezi? Vagy a szokatlan légköri jelenségekről azonosítatlan repülő tárgyakról, amiket később azzal magyaráztak, hogy néhány lopakodót (pl. Lockheed, A-12 Blackbird, U-2) az esti órákban tesztelnek, és az akkori repülési magasság felett repülő gépek ezüstös alsó vázán gyakran visszatükröződött a napfény? Minderről már az ötvenes évek óta beszélnek, és ezek összessége hozzájárulhatott az emberi fantázia beindításához. A modern ufó kutatók és összeesküvés elmélethívők szerint, a körzetben repülő csészealjakat tárolnak, vizsgálnak és vadul igyekszenek megfejteni az ufó-technológiai kistitkait, de talán már gyártják is ezeket az új fegyvereket és hajókat. Volt, aki egyenesen azt állította, hogy a híres Roswell-ben lezuhant ufó gépet is itt tárolják. A leghajmeresztőbb állítások közé tartozik, hogy beszereztek néhány szürke cimborát, akiket felboncolnak, tanulmányoznak, vagy éppen tárgyalásokat folytatnak velük. Megint mások szerint, különleges energiafegyvereket tesztelnek. Tiszta Star Wars leszünk nemsokára.


Néhány száj eljárt


Természetesen a bázison dolgozóknak titoktartási szerződéseket kellett aláírniuk és elvileg olyan oktatáson is részt kellett venniük, hogy kinek mit kell hazudniuk, ha a munkájukról kérdezik őket. Néhány száj mégis eljárt…


Például Kenneth Collins tesztpilótáé, aki 1963-ban egy Oxcart típusú lopakodó tesztelése közben lezuhant, mire az 2009-ben elmesélte a Los Angeles Timesnak, hogy mi is történt pontosan. Mikor lezuhant, három helyi talált rá egy és elvitték a repülőgép roncsaihoz, és azt hazudta nekik, hogy atomfegyver van a gépen. A CIA később titoktartási nyilatkozatot íratott alá mindhárom férfival, Collinst ezután kitudja miért, drogok segítségével kivallatták a zuhanás minden részletéről…


Aztán egy másik eset 1994-ből. A bázis öt korábbi dolgozója és két másik munkás özvegye egy jogásszal beperelte az amerikai légierőt. Kártérítést követeltek, azon a jogcímen, hogy az ott végzett munka miatt romlott az egészségi állapotuk. Az volt a feladatuk, hogy hetente kétszer elégessék a körzetben felhalmozott, veszélyes hulladéknak számító szemetet. Csakhogy a bázis létezését semmi sem igazolta, és a beidézettek is jóformán arcon nevették a vádlóikat, hogy az 51-es körzet nem létezik, így nem csoda, ha az évekig tartó per után a bíró bizonyítékok hiányában ejtette a dolgot, és senki sem kapott semmiféle kártérítést.

Foto: www.taringa.net


Ám a leghíresebb eset, Bob Lazar ügye. A körzet dolgozója a nyilvánosság elé tárta azt az állítását 1989-ben egy tévés műsorban, hogy a bázison földönkívüliekkel kísérleteznek, de persze nem tudta alátámasztani az állításait. Továbbá azt mesélte, ottléte alatt antigravitációs kutatásokat végzett földönkívüli csészealjakon, amelyek a Zeta Reticuli rendszerből származnak. Ez már csak olaj volt a tűzre az ufó imádóknak és George Lucasnak a folytatáshoz.


Virágzik az ufó biznisz


Az 51-es körzet környéke nem kevés hasznot húzott az ufó sztorikból. A hely, mint a Megmagyarázhatatlan Jelenségek Tárháza annyira népszerűvé vált, - bizonyára a hollywood-i filmek hatására is – hogy komplett turizmusa van. Annak ellenére, hogy egy tiltott területről beszélünk, olyannyira, hogy ha már öt percnél tovább bámulod a határvonalat, megjelenek a hivatalos szervek, hogy távozásra szólítsanak fel, vagy egy ötezer dolláros bírsággal sújtanak. Akár el is zárhatnak pár órára. Ugyanis a bázis 24 kilométeres körzete lezárt területnek számít, beleértve a légteret is, egészen a világűrig. Ennek ellenére mégis hívogató "Köszöntelek, Földlakó" táblák fogadják az embereket a Nevada sivatag egyes részein, az útmelletti bisztrók színes földönkívüli képekkel és szuvenírekkel vannak tele, pózoló és csinos kis szürkékkel meg csillivilli csészealjakkal és a menün az alienburger is szerepel. 1996-ban Nevada kormányzója átkeresztelte az 51-es körzet közeli falut átszelő autópályát, amelynek azóta hivatalosan is az a neve, hogy "földönkívüli sztráda".

Foto: badassdigest.com

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mi a penészallergia? - Tudj meg többet a tüneteiről, okairól és megelőzéséről!

Mi a penészallergia? - Tudj meg többet a tüneteiről, okairól és megelőzéséről!

A penészallergia ugyanúgy manifesztálódik, mint sok más allergia. Az ettől szenvedőknek általában viszket a szemük, és vizenyőssé válik a tekintetük, köhögés és más légzőszervi tünetek jelentkeznek, amikor érintkezésbe kerülnek a penészgombával. Az allergiás reakciók megelőzésének legjobb módja magának a penésznek a kerülése és megfelelő étrend-kiegészítők szedése.

Tovább »
Meg tudod oldani ezt a szovjet fejtörőt? - Teszteld magad!

Meg tudod oldani ezt a szovjet fejtörőt? - Teszteld magad!

Egy jó fejtörő megmozgatja az összes agyizmodat, miközben megpróbálod megfejteni. Néha segítségünkre lehet, ha hangosan gondolkodunk, akárcsak a detektívek a gyilkossági filmekben, mert így sokkal több mindenre figyelhetünk fel, ha nem csak látjuk, hanem halljuk is a történteket vagy ami előttünk van. Neked vajon sikerül egy kis hangos gondolkodással megoldani ezt a fejtörőt?

Tovább »
Mit látsz először a képen? - Válaszod elárulja, mik a rejtett félelmeid!

Mit látsz először a képen? - Válaszod elárulja, mik a rejtett félelmeid!

Ez az egyik leghíresebb illúzióval kapcsolatos teszt, mely először egy német tudományos magazinban került nyilvánosságra 1892 környékén. Ez a rejtvény illusztrálta az optikai illúziókat. 7 évvel később egy amerikai pszichológus által terjedt el és vált népszerűvé. Joseph Jastrow volt az, aki bebizonyította az elméletét, hogy az emberek nem csak a szemükkel, de az elméjükkel is képesek látni. 

Tovább »

Kalkulátor

Lakásszín kalkulátor

Otthonod berendezésekor is jó szolgálatot tesz a színtudomány, persze csak ha tudod, hova melyik színt érdemes. Segítségével hosszútávon jobb lesz közérzeted. Ismerd meg tippjeinket!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Olajos Erika

Betegség-szimbólumok szakértője

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Olajos Erika

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép