GASZTRO

Gazdag Háromszögek

Szerző:
Szabó Anna
Amellett, hogy isteni finom, ezt a tésztát nagyon sok féle módon fel lehet használni. Például tökéletes alap lehet pizzához is, hiszen másnapra sem szárad ki, és sütéskor a széle sem keményedik meg!

 

Hozzávalók

Tésztához
• 50dkg liszt + nyújtáshoz
• 1dl olaj
• 4dl tej
• 1kocka élesztő
• 1 ek só

Töltelék

• 3dl tejföl
• 4ek. majonéz
• 1 fej fokhagyma (vagy 1tk. szárított por)
• 1 kis doboz kukorica konzerv
• 25dkg sonka
• 25dkg reszelt sajt
Tetejére
- 1 tojás és szezámmag

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból 2dl tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral, majd a többi hozzávalóval egy tálban összekeverjük és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket. Vigyázzunk, hogy a tej melegítésénél ne forraljuk fel, mert akkor megöli az élesztő gombákat és nem fog feljönni sütéskor.

A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától, ezt liszttel tudjuk korrigálni! Amíg pihen, elkészíted a belevalót.

A töltelékhez a tejfölt a majonézzel és a fokhagymazúzalékkal vagy porral kikeverjük egy kis tálban, majd a sonkát kockákra vágjuk. Ezalatt a tészta pihen és csak arra vár, hogy végre megkezdjük vele a munkát. Nem probléma, ha nem kelt 2-szer akkorára, mint vártuk. Az ilyen állagú tészták tulajdonképpen úgyis a sütőben fognak megkelni, de megtehetjük azt is, hogy amíg sül az éppen aktuális adag, a következőt már a sütő tetején pihentetjük, így a melegben ott megkel.

Az elkészült tésztát kettévágjuk, és nyújtódeszkán 0,5cm vastagra nyújtjuk - lehetőleg téglalapformára. Megkenjük a tejfölös-fokhagymás szósszal, és szép sorban rászórjuk a hozzávalókat, majd feltekerjük henger alakúra. Ezután egy éles késsel háromszögeket vágunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsiben 20 percig 220fokon sütjük. Ha megsült, kivesszük, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és egy kevés sajttal, majd még 5 percre visszatoljuk. Ha elkészült, gyönyörködhetünk benne.

Sok sikert és jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: Serpenyő virtuóz

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL