Hozzávalók
Tésztához
• 50dkg liszt + nyújtáshoz
• 1dl olaj
• 4dl tej
• 1kocka élesztő
• 1 ek só
Töltelék
• 3dl tejföl
• 4ek. majonéz
• 1 fej fokhagyma (vagy 1tk. szárított por)
• 1 kis doboz kukorica konzerv
• 25dkg sonka
• 25dkg reszelt sajt
Tetejére
- 1 tojás és szezámmag
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból 2dl tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral, majd a többi hozzávalóval egy tálban összekeverjük és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket. Vigyázzunk, hogy a tej melegítésénél ne forraljuk fel, mert akkor megöli az élesztő gombákat és nem fog feljönni sütéskor.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától, ezt liszttel tudjuk korrigálni! Amíg pihen, elkészíted a belevalót.
A töltelékhez a tejfölt a majonézzel és a fokhagymazúzalékkal vagy porral kikeverjük egy kis tálban, majd a sonkát kockákra vágjuk. Ezalatt a tészta pihen és csak arra vár, hogy végre megkezdjük vele a munkát. Nem probléma, ha nem kelt 2-szer akkorára, mint vártuk. Az ilyen állagú tészták tulajdonképpen úgyis a sütőben fognak megkelni, de megtehetjük azt is, hogy amíg sül az éppen aktuális adag, a következőt már a sütő tetején pihentetjük, így a melegben ott megkel.
Az elkészült tésztát kettévágjuk, és nyújtódeszkán 0,5cm vastagra nyújtjuk - lehetőleg téglalapformára. Megkenjük a tejfölös-fokhagymás szósszal, és szép sorban rászórjuk a hozzávalókat, majd feltekerjük henger alakúra. Ezután egy éles késsel háromszögeket vágunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsiben 20 percig 220fokon sütjük. Ha megsült, kivesszük, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és egy kevés sajttal, majd még 5 percre visszatoljuk. Ha elkészült, gyönyörködhetünk benne.
Sok sikert és jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: Serpenyő virtuóz
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK