GASZTRO

Padlizsánkrém

Szerző:
Szabó Anna
A padlizsán sokféleképpen elkészíthető, de véleményem szerint ebben a formában a legfinomabb. A reggeli pirítóshoz tökéletesen illik, ha már elegünk van a vajas-lekváros verzióból. Elkészítésében pedig egyszerű, ami a reggeli kapkodás szempontjából még vonzóbbá teszi ezt a török eredetű növényt.

 

Hozzávalók:


1 db padlizsán
5dkg vaj
2 evőkanál étolaj
só ízlés szerint
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma


Elkészítése:


A padlizsánt meghámozzuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Serpenyőben összeolvasztjuk a vajat az étolajjal. Ebbe tesszük a padlizsánkarikákat, és megsózzuk.
Fedővel letakarva puhára sütjük.

Amikor elkészültek, hagyjuk kihűlni, majd a fokhagymával együtt gép segítségével pépesítjük.

Hűtőben tárolva több napig eláll.

Kellemes reggelt minden kedves olvasónak!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL