UTAZÁS

Gyönyörű kirándulóhelyek a hétvégére

Szerző:
Szabó Anna
Igaz, a nyártól hivatalosan már elbúcsúztunk, de ez nem azt jelenti, hogy be kell zárkóznunk a szobába. Szerencsére hazánk látnivalók, kirándulóhelyek, illetve jobbnál jobb programok széles kínálatával vár bennünket ősszel is, főleg, ha az idő is kegyes hozzánk és megajándékoz még néhány napnyi indiánnyárral. Egy csokorra való gyönyörű kirándulóhelyet hoztunk.

 

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor bepattanunk az autóba, bekapcsoljuk a zenét és elindulunk a kiszemelt úti cél felé. A forgalmas részeket elhagyva kezdődik az igazi vezetési élmény, amikor már csak azzal kell foglalkoznunk, hogy a tájban gyönyörködünk. Hova is menjünk? Merrefelé vannak szép útvonalak? A következőkben adunk néhány utazási tippet, ahova a következő hetekben érdemes ellátogatni.


Azoknak, akik nem kirándulnának messzire, de kimozdulnának a városból

Visegrád az őszi hónapokban még inkább megmutatja a színes oldalát. A Dunakanyarban elhelyezkedő városba, nem csak a természet adta szépségéért, hanem a szórakozási lehetőségek miatt is érdemes ellátogatni. A bobozás és a fellegvár megtekintése után hatalmasat sétálhatunk az erdőben, ahol néhány pisztrángos tóra bukkanhatunk. Többféle módon megközelíthető a város, de ha autóval megyünk, felfedezhetjük a környéken található romantikus hangulatú falucskákat is.


• Ideális program lehet az egész család számára még a téli álmuk előtt meglátogatni a veresegyházi medveotthon lakóit. Visszafele tegyünk egy kis kitérőt, és csodáljuk meg a Gödöllői Királyi Kastélyt.


Azoknak, akik egy hosszabb útra indulnának a hétvégén

• Balaton és vonzáskörzete nem csak nyáron biztosít felhőtlen szórakozást. Akár egész hétvégés kirándulásnak is tökéletes úti cél lehet a Balaton felvidék. Sokan nem is gondolnák, mennyi látnivaló akad, amint megközelítjük a magyar tenger északi csücskét. Nádasladányban érdemes megállni egy kis pihenőre, mert itt található az egykori Nádasdy család angol és skót stílusban épült kastélya, ahol a tatárjárás idején IV. Bélát is bújtatták. A Balatonhoz közel érve érdemes megállni Veszprémben is, a Balaton-Felvidéki Nemzeti Parknál, Tapolcán vagy bármelyik Káli-medencében fekvő, igazi gyöngyszemnek számító kisfaluban.


• Irány Szarvas! Békés megye nyugati kapujához érve egy csodaszép kis város tárul elénk, ahol rengeteg látnivaló várja a kirándulókat: Kastélyok és tájházak sokasága idézi vissza a múltat, a Szarvasi Arborétum más nevén Pepi gróf fáskertje pedig már önmagáért megéri az utazást.


Szerencsére Magyarország több ezer, a fentiekhez hasonló úti céllal büszkélkedhet, ezért aki teheti, fedezze fel őket! Az utazás során próbáljunk meg kiélvezni minden percet és ne csak arra koncentráljunk, hogy „Mikor érünk már oda?”, mert sokszor út közben érnek minket a csodák. Most a Shell V-Power Nitro+ üzemanyagaival szeretné felfedezni Magyarország legszebb autós útvonalait egy nemrég indított játék keretében.

A legszebb autós útvonalakról készített fényképeket és videókat október 15-ig lehet feltölteni a www.shell.hu/legizgalmasabbautosutak weboldalra. Nevezd Te is kedvencedet!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL